Kirjoja

Kirjoja

torstaina, marraskuuta 11, 2010

Akavatalossa OAJ:n ysin seminaarissa

Akavatalo
AAMULLA koulun kautta Helsinkiin Akavatalon Valopihalle Ysin (yleissivistävien opettajien) OAJ:n valtuuston kokousta valmistavaan koulutustilaisuuteen. Tilaisuus on kaksipäiväinen, mutta minä olen mukana tämän ensimmäisen päivän. Varmuuden vuoksi kirjoitan, että tähän järjestöharrastukseen osallistutaan palkattomalta virkavapaalta käsin.

Tarkoitus on puhua mm. neuvottelujärjestelmästä (alustajina Olli Luukkainen ja Juha Jäske)  ja toimintasuunnitelmasta, mm. sääntöjen uudistamisesta

Ysin puheenjohtaja Kari Kinnunen avaa juuri tilaisuutta. Kun esiin tulee oikein mielenkiintoisia asioita, päivitän tätä lastua.

Päivitys klo 11.30


Elämme kinkkistä aikaa, jota tietyllä tavalla määrittää muutama vuosi sitten tehty kohuttuTehyn sopimus. Ensi vuoden tammikuussa on sopimus mahdollisuus irtisanoa- mutta mutta... Toisen vuoden palkankorotukset olisi silloin tehtävä. Tekstimuutoksia ei ilmeisesti työnantaja halua tehdä, mikä on harmi monen epäkohdan osalta.

Kuntapuoli on viimeisinä vuosina pärjännyt varsin kohtuullisesti- ja paremmin kuin moni muu- ostovoiman kehityksessä. Paikallinen neuvottelu on väline, jolla saadaan palkkaliukumia.  Ainut keino pitää sija yhteiskunnan palkkavertailuissa.

Kokonaispalkkaan siirtyminen  vaatisi 10 % lisää palkkarahaa- siis 400 miljoonaa euroa!  OAJ:n jäsenistä muuten jo 30 % on kokonaistyöajassa.

Päivitys klo 20.

Nyt jo kotona. Päivän ohjelmaan kuului kaksikin sessiota pienemmissä ryhmissä. Ensimmäisessä kävimme läpi kunkin opettajaryhmän edunvalvonnan kärkitavoitteita. Jälkimmäisessä perehdyttiin  syysvaltuustossa esiteltävään kaksivuotiseen tavoiteohjelmaan. Sitä on laadittu avoimesti, ja jälki on hyvää.

Klo 17 kokoontui vielä luokanopettajien ja erityisopettajien ryhmä Matti Sippolan johdolla.  Kävimme läpi mm. tuoreita ops-peruste-tekstejä.

Ei kommentteja: