Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, kesäkuuta 08, 2009

Kohti toista koulutyönkeskeytysviikkoa

KUVA: Onni on punainen Vespa, jolla voi kiitää vaikka äänestämään.


HYVÄÄ huomenta!

EILEN oli sitten EU-vaalit, ja tottakai kävin äänestämässä. Ehdokkaani ei mennyt läpi. Mutta olihan vaaleissa sähköä. Ja muutokset olivat "veret seisauttavia".

MUUTOINKIN viikonloppu teki terää. Oli mukava nähdä ystäviä ja harrastaa itselle tärkeitä asioita. Varasin oikein lomamatkankin. Ystävyysmateriaali tuli valmiiksi, ja olen itse asiassa aika ylpeä siitä. Materiaalin clue on siinä, että jäsensimme sosiaalisia taitoja kolmeen ryhmään: liittymisen, yhdessä toimeen tulemisen ja irtaantumisen taitoihin. En ole nähnyt vastavaa. Laadimme sitten 18 tuntisuunnitelmaa tältä pohjalta, kaksi kullekin luokka-asteelle 1.-9. Aikaa jäi myös kasvatuksen käsitteille, joka on kiehtovin haasteeni tällä hetkellä.

Nyt on taas aika tehdä oikeita töitä. Maanantain ja tiistain osallistun esimieheni luvalla Hanasaaressa pidettäville Oppilaitosjohdon kesäpäiville. Luvassa on ajankohtaistietoa koulumaailman huipulta. Keskiviikkona on ELA-opettajan haastattelu. Torstaina työtapaturman selvityskokous. Ja muu aika siivotaan ja puretaan rästitehtäviä. Jollei mitään kamalaa satu, niin luvassa pitäisi olla herrasmiehelle sopiva leppoisa työviikko.

Paitsi että tuskanhiki virtaa, kun joutuu odottelemaan, kuinka koulunkäyntiavustajien määrän laskusta johtuva TIP-hankkeen henkilöstövajaus ratkaistaan.

PS. Blogin kävijämäärä oli tänä aamuna 15 254. Se tarkoittaa kesäkuun aikana keskimäärin noin 200 käyntiä päivässä. Vaikka on loma.

Ei kommentteja: