Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Ensimmäinen kesäkeskeytysviikko pian takana

KUVA: Liikunnan riemua TIPIssä.


PERJANTAIHUOMENTA, rakas päiväkirja (eikös muuten Iines Ankka aina aloittanut niin?)

PÄIVÄN ohjelma on mukavan väljä. Laitoshuoltajat light-siivoavat koulua. Säästösyistä he eivät saa esim. pestä ikkunoita. Itse teen aamupäivän hommia kotona.

TUNTUUPA mukavalta, kun korkeasta rästityöpinosta huoli kerrallaan kuitataan hoidetuksi. Ja onneksi kesäaikana ei koko ajan tipu uusia hoidettavia tehtäviä.

Tuoreimmat pointsit annan itselleni (1) Merisaapaan opebändin t-paitojen toimittamisesta koulun rexille. Paidat ovat ehkä pieniä, mutta laihduttakoot! (2) Niinikään sain vietyä Järvenperän koulun rexille viisi Hölmöläiskirjaa heidän kirjastoonsa kiitoksena yhteisestä projektista 2008. (3) Laadin ensimmäisen koosteen oppimiskeskuksemme koulutustilaisuuksien palautteesta.

Puolenpäivän aikaan odottaa iso siivousurakka aloittamista: kanslia olisi saatava siistiin kuntoon. Ensi viikolla koululle tulee nimittäin tärkeitä vieraita pohtimaan, kuinka meillä helmikuussa opettajan vakavaan loukkaantumiseen johtaneen tapaturman kaltaiset tilanteet jatkossa voidaan ennalta estää. Suomeksi kyseessä on siis väkivallan ennaltaehkäseminen.

KESÄ-TIP on toiminut sateesta huolimatta mainiosti. Jo eilen lapset pääsivät saliin, kun talonmiehet olivat purkaneet katsomon.

VIIKONLOPPUNA en muuten tee koulutöitä. Viikkokirjeitä ei tarvitse naputella (kuka niitä lukisi). Ihan ilman työtä en kuitenkaan uskalla olla: viimeistelen Toivasen Tapsan kanssa tekemäämme ystävyysmateriaalia niin, että sen voi luovuttaa maanantaina ja saan taas syventyä kasvatuksen maailman mielenkiintoisiin käsitteisiin.

PS. Kävin lukaisemassa vuoden takaisia lastujani. Vuosi sitten rehtori Hellström siivoili ja touhuili. Samalla hän pohti hakisiko Soklassa avoinna olleita didaktiikan lehtorin paikkoja. Ei hakenut. Olisipa vuosi ollut totisesti toisenlainen. Viisikkoa alettiin työstää. Se valmistui. Avustajia palkattiin Ullan kanssa. Vespakin oli lommoilla (nyt naarmuilla).

Moni asia tuntuu tutulta. Tunnelmassa on kuitenkin eroa. Vuosi sitten aurinko paistoi tuossa vaiheessa kesäkuuta monessa mielessä. Sen jälkeen alkoivatkin ikävät asiat vyöryä. Tämän keskäkuun alussa tuulet ovat kylmiä monessa mielessä.

Ei kommentteja: