Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Syyslomalle. Mars.Mars.

Tukka hyvin. Kaikki hyvin.

SYYSLUKUKAUDEN alkupuolikas on nyt hoidettu kanta. Tänään lapset juoksivat posket punaisina kilometri kerrallaan   hankkiakseen rahaa Afrikan köyhille koululaisille. Ei ihan kaikki. Esim. yhtä poikaa "ei neekerit kiinnostanut". Sillä lailla.

Neljän tunnin koulupäivä kulki siivillä. Ilma oli kaunis. Kaitsu tarjosi lasten ja rexin lempiruokaa makkarakastiketta. Maiskis.

SYYSLOMAN aikana koulua siivotaan. Osa koulunkäyntiavustajista tekee oppimateriaalia. Pianoja viritetään. Koulusihteeri on paikalla torstaihin asti. Muutoin talossa on varsin hiljaista. Tavallisesti olen itse ollut konttorilla ja tehnyt näihin aikoihin paperihommia, mutta tänä vuonna en. Huomenna klo 8.05 nousee kone kohti Berliiniä. Tuntuu hienolta.

Myös blogi vaikenee. En ota matkalle mukaan virkakännykkää, enkä  Maccia. En käy internetkahviloissa. Palaan linjoille lauantaina. Siihen asti  oikein hyvää syyslomaa kaikille.

4 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Hyvää Berliinin matkaa!

On hyvä, ettet ota maccia sinne mukaan, olet aivan riittävästi nakutellut sitä viime aikoina.

Mene aamiaiselle tv-torniin ja katsele itää ja länttä, aamiaiseksi braatvurstia ja vehnäolutta, ei muuta.

Sehr gut!

Martti kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta.
Juuri näin.

Ja terveisiä meidän Markolle ja teidän rexille.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetyttää työ kommentti pojasta, joka ei halunnut kävellä. Toivottavasti Auroran koulussa on jokaisella oppilaalla oikeus mielipiteeseensä, vaikka olisikin yleistä mielipiteestä poikkeva ja "doktriinien" vastainen.

Martti kirjoitti...

Hei Anonyymi. Ja kiitos omaperäisestä mielipiteestä.

Asia taitaa kyllä olla niin, että suomalaisen koulun - myös Auroran - tehtävä on säädösten mukaan kasvattaa lapsia suvaitsevaisuuteen ja eri rotujen kunnioittamiseen.

Niinikään tehtävämme on kasvattaa oppilaita arvostamaan omia mahdollisuuksiaan auttaa hätää kärsiviä.

Koulu ei voi yksilöllisyyden nimissä vahvistaa rasistisia aihioita lasten mielissä.Emme varmaan ole tästä asiasta oikeasti eri mieltä.

Monen muun asia kohdalla koulujen tehtävä on rohkaista oppilaita raikkaaseen kriittisyyteen.