Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 04, 2010

OAJ:n koulutuspoliittisessa toimikunnassa

YT:n jälkeen reippaasti Helsinkiin aamukahville ja suolaiselle voileivälle OAJ:n tiloihin. Olen elämäni ensimmäistä kertaa OAJ:n koulutuspoliittisessa toimikunnassa. Lista on mielenkiintoinen, ja laitan  kiinnostavimmista sattumista tietoa tänne.

Realiaikaisia kommentteja:


Klo 11.00. Va. koulutusasianpäällikkö Nina Lahtinen esittelee ajankohtaisia asioita, Erityisesti puhuttiin varhaiskasvatukseen kohdistuvasta uhasta: Maahan ollaan toivomassa perheministeriötä, ja varhaiskasvatusta oltaisiin hallinnollisesti ehkä siirtämässä Oph:lta THH:lle. Uuden tupakkalain osalta nostin esiin sanktiovajeen hankaluuden kasvatuksellisesti. Kaikista hankkeista kysyttiin toimikunnan mielipidettä. Tuntui mukavalta.

Nyt paikalle saapui puheenjohtaja Olli Luukkainen. Jatkuu pian...

KLO 11.40  Kuulimme huipputärkeitä tietoja tuntijakoesityksen aikatauluista. Kävimme vakavaa keskustelua tuntijaon ongelmakohdista. Itse nostin esiin taito- ja taideaineiden aseman turvaamisen yläluokilla. Sen eteen tehdään töitä. Eduskunnassa asia on jo lokakuun alussa. Tarvittavat lakiesitykset on saatava eduskuntaan ennen vuodenvaihetta. Tuntijakopäätöksen hallitus tekee tammi-helmikuussa. Joten nyt on vaikuttamisen aika.

Ammatillisella puolella ollaan tosi huolissaan kelpoisuusvaatimusten laskemisideoita.  Jatkuu pian...

KLO 12.50. Siskonmakkarakeitto oli maukasta. Nyt annamme palautetta  OAJ:n toimintasuunnitelman 2011-2012 luonnoksesta. Kävimme mielenkiintoista keskustelua OAJ:n runsaista vaikuttamisen keinoista ja strategisista linjauksista.

KLO 13.30. Keskustelu oli monipuolista. Teimme muutamia  ehdotuksia. Nyt luonnos lähtee hallitukseen, ja sen jälkeen syysvaltuustoon. Nyt keskustelemme työssäoppimisesta.

1 kommentti:

Aija kirjoitti...

Kiitos Martti, taito- ja taideaineiden puolustamisesta :)