Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 18, 2010

11 viikon nousu jouluun

Nousu jouluun on minulle paljolti joulunäytelmän
valmistusprosessia. Tänään kävimme  JJ:n kanssa
etsimässä 5.-6.-luokista halukkaita pääroolehin. 
6b:n oppilaat luovuttivat ystävällisesti  II-miehityksen
pääroolit 4b:n ja 4c:n oppilaille.

HUH! Olipa taas vaihdettava rytmiä, kun koulu alkoi pienen loman jälkeen. Postilaatikko oli umpitäynnä. Kymmeniä, kymmeniä asioita piti ratkaista ja heti. Sitähän se rexin työ on. YT:llä kävimme myös läpi asioita, jotka on hoidettu kuntoon. Niitäkin on :-)

Tähän viikkoon kasaantuu uskomaton määrä arkea rikastavia tapahtumia. Uinnit alkavat. 6-luokat käyvät tutustumassa yläkouluun. Työharjoittelijoita tulee ovista ja  ikkunoista. Espoon koulujen jalkapallosarjan loppuottelut ovat perjantaina...
Näin se menee. Organiseerattavaa riittää.

KESKIPÄIVÄLLÄ koululla vieraili Länsiväylän kuvaaja. Jotkut olivat ilmiantaneet minut  Nuorkauppakamarin "Espoon positiivisin henkilö"-kisaan. Ehdokkaista tulee juttu lehteen, ja sitten ihmiset saavat äänestää suosikkiaan.

Hmm. En lähtökohtaisesti tunnista itseäni millään tavalla nimenomaan positiiviseksi henkilöksi. Mutta kisan määritelmissä positiivisuus ei tarkoita hymyilyä ja tarttuvaa  iloisuutta, vaan tarmoa tarttua vaikeisiin asioihin, kykyä säilyttää kyky toimia myös ongelmatilanteissa. Jotain siihen suuntaan. Ollaan sitten mukana.

ILTAPÄIVÄLLÄ ajoin virastoon kehittämiskeskusteluun oman esimieheni hallintopäällikkö Tapio Erman kanssa. Kävimme läpi koulumme lukuvuosisuunnitelmaa, tämän lukuvuoden kehittämistavoitteita, kokonaisbudjettia, turvallisuusasioita, rehtorin omia kehittymistavoitteita, Auroran opettajien ja rehtorin jaksamista. Puhuimme paljon pedagogisesta johtamisesta, joka innostaa meitä molempia. Pohdimme  rakenteita, joilla voisi vahvistaa Espoonkin tasolla opetuksen ja johtamisen laatua. Parin tunnin keskustelu oli  antoisa, analyyttinen, rakentava ja positiivinen. Minulla on hyvä esimies.

11 VIIKKOA jouluun.  Upeaa.

Ei kommentteja: