Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 03, 2010

Lokakuu on alkanut. Kesä on kaput.

Seitsemän viikkoa sitten oltiin koulun porukalla
aika kesäisissä tunnelmissa käymässä Tallinnassa.
Enää ei lyhyissä housuissa tarkenisi.
KUVA: Tuire Harjola

KYLLÄ aika rientää. Vasta koulu alkoi, ja nyt on jo takana seitsemän kouluviikkoa. No, ainakaan säät eivät ole harhauttaneet ketään luulemaan, että kesä jatkuisi.

Kuusi työpäivää- ja syyslukukausi on puolivälissä.  Noihin kuuteen päivään mahtuu paljon tärkeää.

Maanantaina olen virallisesti virkavapaalla, mutta ehdin YT-istuntoon. Meillä on aikamoinen nippu asioita - taas. Espoo sai OAJ:n organisaatiossa yhden ns. toimikuntapaikan. Heli Siberg on meidän edustajamme koulutuspoliittisessa tmk:ssa. Kun hän ei pääsee kokoukseen, minä tuuraan varamiehenä.

Tiistaina 5.10.  on muuten Maailman opettajapäivä. Viime vuonna minulla oli upea tilaisuus edustaa Suomea  Pariisissa   UNESCON opettajapäivän tapahtumassa. Tänä tiistaina juhlitaan työn merkeissä. Facebookissa ehdotetaan, että kaikki opettajat pukisivat silloin päälleen sinistä. Se viestittää, että teemme arvokasta työtä.

Tiistai-iltapäivänä oppimiskeskuksemme järjestää tämän syksyn toisen koulutustilaisuuden. Kaija, Ulla, Sari ja minä yritämme auttaa yläkoulun ryhmäintegraatiojärjestelyjen kehittelyssä.

Keskiviikkoiltapäivänä osallistun SPR:n turvatalon 20-vuotisjuhlaan kommentaattorina. Odotan alustuksia lasten ja nuorten hyvinvoinnista mielenkiinnolla.

Torstaina alueemme rehtorit on kutsuttu perehtymään perusopetuksen laatikriteereihin. Heh. Aurora taisi tuossa asiassa olla liikkeellä vuoden liian aikaisin:-)

Perjantaina alkuopetusluokat suuntaavat Sello-saliin konserttiin.

Viikonlopun aikana pitäisi saada viimeisetkin Luokanopettajan joulunumeron jutut lähtemään taittajalle.

Ja sitten viikonlopun loman jälkeen koittaa maanantai 11.10, jolloin edistämme hyvää maailmassa Unicef-kävelyllä ja lähdemme mainiolla mielellä neljän päivän syyslomalle. Kuka minnekin. Minä Berliiniin, jollei maailma mene sitä ennen sekaisin. Ja taitaa olla niin, että Vespakin saa siirtyä talvitelakalle. Se on kyllä nyyh.

Ei kommentteja: