Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Jo 105 hakijaa Auroran virkoihin

- Päivitetty 31.1.2009-

USKOMATONTA. Auroran koululla on haettavana kaksi luokanopettajan virkaa. Hakijoita on perjantain jo 86, ja lauantaina listalla oli jo 105! Hakuaika päättyy perjantaina. Tällainen hakijamäärä on toki iloinen asia, mutta samalla hakijoiden oikeusturvan kannalta hyvin haastatava.Tästä syystä olen suunnitellut, että valintaprosessi etenee meillä seuraavasti.

1. Lähetämme kutsun virtuaaliseen haastatteluun muodollisesti pätevälle hakijalle. Valitettavasti hakijat, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, putoavat tästä kierroksesta pois.
2. Virtuaalisessa haastattelussa esitämme sähköpostilla muutaman kysymyksen, joihin toivomme hakijoiden paneutuvan. Vastausaikaa on lauantaihin 31.1. 2009 saakka (myöhemmin hakemuksen jättäneille on annettu lisäaikaa). Uskomme, että aidosti motivoituneet ehtivät tässä ajassa kysymyksiin vastata.
3. Näiden vastausten ja meille Espoosta toimitettava kelpoisuutta osoittavan yhteenvedon pohjalta valitsemme noin kahdeksan hakijaa toiselle haastattelukierrokselle, joka pidetään viikolla 7. Tuohon haastatteluun kutsuttaville lähetetään tarkemmat ohjeet.

Tässä virtuaalisen haastattelun kysymykset

1. Kuvaile napakasti jokin opetustuokio, oppitunti tai projekti, josta olet ylpeä. Kerro myös, miksi se onnistui niin hyvin.

2. Kuvaile omaa luokkaasi. Miten se on sisutettu? Voit laittaa liitteeksi kuvan luokasta. Kerro, miksi kalusteet jne. ovat luokassasi niinkuin ovat.

3. Kuvaile muutama sellainen koulutyöhön liityvä rutiini, joka on oman pedagogiikkasi kantava elementti.

4. Kerro kolme sellaista mokaa, joka olet tehnyt vuoden sisällä koulutyössä, ja mitä niistä opit.

5. Keksi itse kysymys, johon haluat vastata.

2 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Virtuaalinen haastattelu ensi alkuun on upea. Muista sitten kutsua viisi parasta oikein rehtorin kansliaan juttusillekin.

Tuo hakijoiden luku on hämmästyttävä. Taitaa olla niin, että nyt on jonkinlainen virkatulppa, joka aukeaa vasta, kun ne suuret ikäluokat tulvahtavat ulos.

Jos näin ei käy, koulutussuunnittelussa on tehty vakava virhe.

http://www.enkeliporsas.net/
http://www.properuskoulu.net/

Martti Hellström kirjoitti...

..eikä vain juttusille. Meillä pidetään opetustuokio.