Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Back in Business!


KUVA: Vanha lukujärjestys. Kuva lainattu tästä osoitteesta.


TIISTAINA siis takaisin töihin. Opettajat olivatkin jo jonossa kyselemässä lukkarien perään. Sain tehtyä muutokset klo 12:een mennessä. Pääosin toiveet toteutuivat. Huomenna on vielä tsekattava, että rahat riittävät muutoksiin.

KLO 13.30 kokoontui oppilashuoltoryhmä vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Kävimme läpi erityisluokkapaikkavarauksia. Harmi kyllä kaikki vanhemmat eivät halua käyttää tarjottua mahdollisuutta saada lapselleen paikka pienryhmässä. Espoossa siirtoja ei tehdä väkisin.

KLO 14 alkoi virastossa sope-luokkien sijoittelukokous. Kaikkiaan sope-opetusta tarvitsevia on noin 15-20/ikäluokka. Ei siis kovin suuri joukko. Luokkia joudutaan kuitenkin koko ajan perustamaan lisää.

Ensi vuonna meillä on odotetusti kaksi kuudetta sope-luokkaa. Kävimme mielenkiintoista keskustelua siitä, onko yhden erityisopettajan ja koulunkäyntiavustajan konsepti loppuun käytetty. Aarnivalkean koululla on innostavia kokemuksia siitä, että esim. kolme erityisluokkaa toimivat kaikki yhdessä. Jotain ihan uutta on keksittävä, jotta Espoon avoimma oleviin erityisluokanopettajan tehtäviin saataisiin pätevät opettajat. Sovimmekin, että kaikkien sope-koulujen erityisopettajat ja rehtorit käyvät tutustumassa Aarnivalkean malliin 26.2. klo 14.15.

KOTIMATKALLA sain puhelun Koulu-tv:stä. Lupauduin jutustelemaan Educassa heidän ständillään Tulevaisuuden koulusta.

Ei kommentteja: