Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Educassa


KLO 17.20 pötköllään sängyllä. Säpinä päivä.

YLÖS klo 5.35 naputtamaan "Tulevaisuuden koulu"-dioja iltapäivän esitykseen. Ehdin.Klo 8.15 kokoontui koulumme johtoryhmä.

1§ Tiimeille kuuluu hyvää. Paluu on sujunut hyvin.
2§ Päätimme, että Villa Elfvik tarjoama toiminta suunnataan meillä kolmasluokkalaisille.
3§ TVT-koulutukseen meiltä ilmoittautuu Johanna ja Raija.
4§ Lions Quest-koulutukseen opettajia lähetetään "jonojärjestyksessä". Tiimit kokoavat kiinnostuneista listat.
5§ Joryn tahto on, että kaikki opettajat, joilla on avustaja, etsivät yhteisen suunnitteluajan avustajan kanssa.


KLO 11:ksi sitten Messukeskukseen. Oli mukava nähdä tuttuja: sain kätellä Tampereen aluerexit, Oph:n Jorman ja Ritvan, Opekon Reijon, Martin ja Liisan, Espoosta Tuoriniemen Marjon, Suihkon Sammon ja Anna-Ester Liimatainen-Lambergin, Salosen Ilpon, Röngön Elinan ja vaikka kuinka monta reksiä.

Auroran klaanista näin Raijan, Julian, Sirpan, Sarpilan Jukan, Sorsan Osmon, Hyvösen Timpan, Ulla Laakson, Siposen Lauran ja Kilposen Mirden..

Luokanopettajaliiton väestä paikalla oli mm. Sippolan Matti ja Maiccu. Selliläisistä näin mm. Komulaisen Antin ja Alajan Jaanan.

Suren vallasta luopuvan puheenjohtajan Peter Johnsonin kanssa on aina mukava vaihtaa ajatuksia. Osastoista pisimpään viihdyin WSOY:n standeillä. Olipa hauska aihtaa ajatuksia myös oman rehtorikouluttajani Olli Katajan kanssa. Omia Opekon rexikurssilaisiani vilahti silmiin ainakin kolme.

Näillä reissuilla kuulee aina uusia mielenkiintoisia asioita. Niinkuin sen, että Opekolla on edessään kovat ajat. Ja sen, että suomenkielisen opetuksen tulosyksikönkin piiristä on haettu Opetushallituksen johtajan paikkoja. Ja sen, että vantaalaisrehtorit ovat saaneet budjettitietonsa, jotka merkitsevät useiden opettajien työpaikkojen katoamista.

KLO 12 olin Opettaja-tv:n ständillä haastateltavana. Mukava haastatteliu. Yleisöä ei juuri ollut, joten sai vapaasti sanoa mitä halusi:-)

KUVA: Klo 13.30 pidin esitelmäni "Opettajien olohuoneessa". Paikalla oli mukavasti hyväntuulisia kuulijoita. Olivat oikein ystävällisiä. Hollolan lukion rehtori kirjoitti sessiosta oikein nätisti.


Koskettavaa oli kohdata entinen oppilas, nykyinen tuore opettaja, joka kuvaili Peunan Karin luokalla Sepon koulussa 80-luvulla pitämiäni ilmaisutunteja "ikimuistoisiksi". Jos nyt oikein kuulin. Esittäytyi, kun kuulema hakee meiltä virkaa.MONI tuttu pysähtyi juttelemaan. Jotkut näyttävät seuraavan Esse-lehteä ja kolumneitani. Lämmitti saada niistä kiitosta. Tuoreimman löytyy tästä linkistä sivulta 2.

Ei kommentteja: