Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 24, 2016

Viikko 38. Itsereflektiota

Rakas päiväkirja
OLIPA viikko.  Konjakki maistuu. Kiitos EKOAY!

Ennen vanhaan tein aina viikonloppuna plus-ja miinuslistan kuluneesta. Suosittelen, se auttaa panemaan sekä kehut että haukut oikeisiin mittasuhteisiin. Plussan saavat  asiat, jotka on viikon aikana hoidettu ja joista on hyvä mieli. Miinus tulee mokista ja laiminlyönneistä. Viikolle voi sitten antaa simppelin indeksin vähentämällä miinukset plussisista.

Viikon 38  plussat

+ Riku ja Antti pani Vespan akun lataukseen, ja sain ajella - toivottavasti ei - lähes viimeisen kerran kaksipyöräisellä tänä syksynä
+ Sain tehtyä Jyväskylään aika vängän luennon, ja se pysyi aikataulussa.
+ Päivän kokonaisarvio oli huikean myönteinen.
+ Junamatka Jyväskylästä Helsinkiin Pasin ja Peterin seurassa. Minä kun en liikoja  tule viettäneeksi ravintolailtoja kavereiden kanssa.
+ Tosi pitkäaikainen unelmani on ollut saada kirjoittaa 2010-luvun didaktiikkaa. Yhteistyö Riitta Jyrhämän, Pertti Kansasen ja Kari Uusikylän kanssa on niin niin opettavaa.
+ Vaikka jännitin älyttömästi, oli tosi upeaa käydä ops-dialogia oman vanhan kouluni maikkojen ja uuden rexin kanssa.
+ Kuinkahan monessa kolkassa sitä onkaan saanut ops-innostusta pölyttää? Kuninkaatien hotellissa oli paikalla pieni mutta sitkeä luokanopettajajoukko. Oi mitä nostalgiaa pyöriä yhä heidän seassaan.
+ Atso Vilkkijärven muistelmat tulivat painosta. So proud.
+ Tämän päiväinen kasvatusopin historiaan johdattava valmennus toimi kuin VR:n juna. YTO on juuri sitä, mitä nyt pitää myös koulutuksissa käyttää.
+ Sain hoidettua monta pikkuhommaa.

Viikon 38  miinukset

- Akkulaturi jäi palauttamatta omistajalle.
- Huumori on vaikea laji. Jyväskylässä hauska vitsi ei ollutkaan sellainen.
- Moni luvattu homma seisoo. Nyt on vaan käärittävä hiat eikä siirrettävä deadlineja. Jonossa on mm. Kerhotyökysely,  Espoon koulutuksen historiaa koskevan miniseminaarin järjestelyt, Syyskuun Valdemarin toimittaminen....
- Taidekasvatusta käsittelevään kirjaan liittyvään nettikyselyyn on tullut tosi hitaasti vastauksia.

Viikon 38 saldo

Plussia 10. Miinuksia 4.  Lopputulos + 6. Yes.

Ei kommentteja: