Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2016

Haipakkaa pukkaa ja hauskaa

EIKUN kamat laukkuun ja maantielle. Kesän jälkeen ensimmäinen viikko, jossa "joku" on oikein kenkälusikalla täyttänyt kalenterini.  Mutta hienoilla jutuilla.

TÄNÄÄN heti aamusta demarien Mediatiedote eetteriin. Sitten  hiomaan  Helsinkiin Didaktiikka-teosta. Puoliltapäivin  painoon hakemaan Erkki Kangasniemen muistelmien oikovedokset ja  Editasta  monistenippu lauantain NPDL- kouluttajakoulutusta varten.

KELLO 14:ksi auton nokka kohti Hämeenlinnaa, jossa saan innostaa  keskusta-alueen ala- ja yläkoulun opettajia  sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa uuden opsin haasteissa. Kyse on  kolmen tunnin vesosta.

NÄIN tilaisuutta  "myytiin":
Uusi ops tuli? Mikä oikeasti muuttui Sinun luokassasi?
1/2- VESO-koulutustilaisuus  keskiviikkona  7.9. klo 14-17 Seminaarin koulun juhlasalissa, Seminaarinkatu 2, Hämeenlinna. 
Uudet opetussuunnitelmat on nyt otettu kaikissa alakouluissa käyttöön. Mikä oikeasti on jo muuttunut  omaluokassasi?  Minkä piti muuttua?  Millaisia esteisiin jalkauttaminen saattoi pysähtyä? 
KT opetusneuvos Martti Hellström johdattelee keskusteluennon avulla  keskeisimpiin  opetukseen ja luokan toimintakulttuurin kohdistuviin muutoksiin  ja näiden muutosten reseption yleisiin muutosteoreettisiin esteisiin. Alustuksen jälkeen siirrytään Open Space-metodin mukaisiin omaan kiinnostuksen mukaisiin pienryhmiin ideoimaan seuraavia oman pedagogiikan kehittämisen askelmerkkejä. 
Teema-alueeseen voi etukäteen tutustua Martin blogissa (http://pedagogiikkaa.blogspot.fi). 
100 ilmaista ja helppoa opsvinkkia löytyy osoitteesta: http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2016/07/100-helppoa-ops-ideaa.html 
Rehtoreille ja koulujen johtoryhmille löytyy niinikään vinkkejä muutoksen johtamisessa osoitteesta: http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2016/07/noin-100-muutosreseptia-rehtoreille.html 
Open Space-metodista enemmän: http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2015/11/open-space-menetelmasta.html  
Lisätietoja Veso-kouluttajasta
Martti Hellström on espoolainen kasvatustieteen tohtori ja opetusneuvos. Martti  jäi kesällä 2014 eläkkeelle  Auroran koulun rehtorin virasta. Hän ehti toimia myös lähes 20 vuotta Luokanopettajalehden päätoimittajana. Tällä hetkellä Martti on vapaa bloggaaja,  tietokirjailija ja kouluttaja. Hänen  tunnetuimmat teokset ovat  "Sata sanaa opetuksesta" (2008) ja "Sata sanaa kasvatuksesta" (2010).  
Ja  Hämeenlinnasta miestä viedään vauhdilla takaisin Espooseen,  Kirkon kymppiin vetämään Tuomiokirkkoseurakunnan ns. tulevaisuustyöryhmän työkokousta.

YÖKSI kotiin :-)


Ei kommentteja: