Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2016

Auroran kyläjuhla 29.9.2016

Lippajärven oppilaat kävivät 1940-luvulla koulua Petaksen nyt jo puretussa
kartanorakennuksessa.  Kuvassa Inkeri Soiniitty oppilaittensa kanssa vuonna
1949. Nyt jo purettu kivirakennus valmistui vuonna 1957. 
AURORAN uudessa koulurakennuksessa vietetään ensi  torstaina 29.9.2016  kyläjuhlaa. Oppilaiden koulupäivä on jaettu kahteen osaan: Koulua käydään ensin klo 9- 12. Sen jälkeen ne menevät kotiin, jotka eivät ole iltapäiväkerhossa.  Tauon jälkeen koulupäivä jatkuu  kaikilla oppilailla  klo 14.45

Klo 15 alkaa kyläjuhlan yhteinen osuus koulun siunaamisella.  Huoltajat  ovat koulun tiedotteen mukaan tervetulleita tilaisuuteen. Niille oppilaille, jotka eivät osallistu koulun siunaukseen,  järjestetään muuta yhteistä toimintaa luokissa.

Koulupäivä päättyy klo 16.

Kyläjuhla  kuitenkin jatkuu. Luvassa on monelaista ohjelmaa ja  toimintaa aina klo 19.00 asti. Halukas voi mm. tutustua koulurakennukseen (klo 16-18), nauttia soppatykkipäivällistä (klo 16 alkaen, 5€)  tai makkaraa, tavata partiolaisia ja tehdä ostoksia 4A- ja 5A -luokkien järjestämästä kahvilasta.

Päälavalla kuullaan arkkitehti Claudia Auerin  puheenvuoro. Myös emeritus-rehtori Hellström on pyydetty samaan paikkaan kertomaan Auroran koulun historiasta. Osuuteni kestänee  puolisen tuntia, ja se alkaa ennakkotiedoista poiketen klo 16.30.

Klo 18.00 ovat vuorossa illan musiikkiesiintyjät Ilona Gill ja Steve Lee.

Auroran koulun kronikka


SUNNUNTAIN olen nyt käyttänyt diaesityksen valmistamiseen. Ihan alusta ei tarvinnut lähteä, koska vastaavia koosteita on tarvittu aikaisemminkin.  iMoviella oli  tosi kätevää  lyhennellä pätkiä pidemmistä leffoista.

Tein myös ensimmäisen koonnan Myllykylän kansakoulussa- Auroran koulussa töissä olleista opettajista (ks. yllä). Jos tiedätte nimiä, joita listalla ei ole, please, ilmoittakaa.

ESITYKSENI  pohjautuu pitkälti Aurora-lehdessa 1993 julkaistuun 35-vuotiskatsaukseen ja  blogilastun vuodelta 2008.  Tässä linkki sinne: http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2008/07/koulunkynti-lippajrvell-pieni.html

Ei kommentteja: