Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 14, 2016

Kotisivukoneen lomakeohjelma on nasta

NYKYÄÄN  pikkuyrittäjä- ideasta maailmankuulu Mikko Nurminen oli yksi Kotisivukone-konseptin kehittelijöitä ja omistajia. Kyse on helposti käytettävästä nettisivustosta.

Jouduin jostain syystä mukaan sen kehittelyyn vuonna 2007, ja olen ollut sen iloinen käyttäjä jo pitkään. Ohjelmassa on monia vänkiä ominaisuuksia, ja erityisen innoissani olen sen lomakeominaisuudesta.

Lomake-osio tarjoaa mahdollisuuden tehdä yksinkertaisia nettikyselyitä.  Kysymysmuotoja on riittävästi (avoimia, monivalinta jne.). Tiedonkeruu toimii vaivattomasti. Lomakkeelle lähetetään kutsu sähköpostilla, ja vastaukset tulevat paitsi omaan osoitteeseen myös ohjelmaan. Ohjelmasta saa sitten ulos erilaisia arkityöhön riittäviä diagrammeja ja frekvenssitietoja. Ohjelma myös antaa tehdä simppeleitä vertailuja kysymyksiin annettujen vastausten luokissa (esim. miten tytöt vastaavat verrattuna poikiin).

TÄMÄNTYYPPINEN kyselykone yksinkertaistaa ja nopeuttaa tiedonkeruuta, tekstinkäsittelyä  ja analyysia. Tilastoohjelma (kuten SPSS) se ei tietenkään ole.


Ei kommentteja: