Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Länsiväylä: Säästöleikkuri iskee perusopetukseen

KUVA: Lainassa Länsiväylästä 5.11.2008. Kuvannut Pekka Salonen.


LÄNSIVÄYLÄN toimittajan Päivi Hahkon maanantaina Auroran koululla tekemä juttu mahdollisista koulusäästöistä (sivulla 6) löytyy tästä linkistä.

2 kommenttia:

JS kirjoitti...

Huomenta,
Mitkä ovat painotetunopetuksen todelliset kulut? Kielikylvyssä luokkakoot ovat aavistuksen pienemmät kuin tavalllisilla. Lisäksi määrärahoissa on muistaakseni 8 euron lisä oppilasta kohti, tuntiresurssiin kaikki kielikylpyoppilaat tuovat jonkin verran extraa (eroa yleisopetukseen).

Musiikkipainotus ei tuo mitään lisää ja luokkakoot ovat normaalit (20-25). Toki, kun painotuksissa olevat oppilaat sijoitetaan normaaleille luokille, saadaan alueille tasaisemmat luokkakoot. Siitä siis säästö?

Olen siis kouluni puolesta erimieltä painotetun opetuksen tuomista säästöistä.

On ehdottoman tärkeää, että asioista keskusteltaisiin avoimesti ja konkreetisti, siis blogisi tyylillä, jotta kaikki olisivat tietoisia päätösten perusteista ja vaikutuksista. Pidetään keskustelua yllä. terveisin, Jukka

jk. Eikä unohtaa sovi, myöskää näissä luokissa ja kouluissa sitoutuneina ja innostuneita työtään tekeviä opettajia ja oppilaita.

Martti kirjoitti...

Hmmm. Niinhän sitä sanotaan, että kateus syö kalatkin vedestä. Ymmärrän kritiikin.

Koska minkään ryhmän saavutettuihin etuihin ei saa koskea, luulenkin, että ratkaisuksi tulee juustohöylä, joka päätetään koulun tasolla.