Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Rehtorin touhutiistai

HUH2!

TIISTAI oli totisesti touhua täynnä. Jokaisen espoolaisesimiehen virkatehtäviin kuuluu käydä kehittämiskeskustelut henkilökuntansa kanssa. Aloitin aamun klo 8 sellaisella. Sen jälkeen Kalajärvelle setvimään esiinnousseita ongelmia. Kävimme molempien koulujen rehtorit puhumassa järkeä isoille sope-oppilaille. Ehdin vain piipahtaa Viisikon harjoituksissa. Sitten toinen keke.

LUMIPALLOT lensivät taas. "Miksi kaikki kiva on kiellettyä?". Niinpä. Tänäänkin kova pallo osui yhtä oppilasta silmään. Pahimmillaan lumipallo aiheuttaa näön menetyksen ja kymmenien tuhansien eurojen vahingonkorvaukset. Siksi lumipallonheitosta tulee jälkkää. Armotta.

KLO 13.30 alkoi oppilashuoltoryhmän kokous. Vuorossa oli 5c-luokka. Kokosimme myös listaa oppilaista, joille tulisi varata paikka erityisluokilla ensi lukuvuonna. Kunpa vanhemmat ymmärtäisivät, millainen panostus yhteiskunnalta on antaa paikka pienluokassa.

PUHELIMET soivat. Olen varmaan aukonut päätäni väärissä paikoissa, kun yhtäkkiä samaa rehtoria kutsutaan milloin mihinkin seminaariin alustajaksi. Onneksi Länsiväylän toimittaja oli kanssani tasan samaa mieltä, että olen ollut ihan liikaa (mutta toki tärkeissä asioissa) mediassa, ja pääsin vinkkaamaan muita haastateltavaksi erityisluokkien hälytysrannekeasiassa.

PITÄISI kai osata sanoa useammin ei. Toisaalta olen tämän ammatin valinnut lasten oppimista ja kasvua edistääkseni. Suuri osa siitä työstä tehdään koulussa. Osa koulun ulkopuolella. Niinkuin tänään hampurilaisravintolassa, jossa kohtasin viehättävän ekaluokkalaisen ystäväni. Tai mediassa herra suorasuuna.

SYKSYN toiseksi viimeinen luentoni on torstai-iltana Hangossa. Teemanani on 21. vuosisadan johtajuus. Viimeinen luento on Soklassa 19.12 klo 12-15 Matti Koskenniemen 100-vuotissymposiumissa. Luentoni perustuu nettikyselyyn, jonka aihion sain tänään valmiiksi.

ILLALLA kokoontuu opetuslautakunta. Onpa mielenkiintoista jännittää huomista tiedotetta.

Ei kommentteja: