Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Auroran Viikkokirje (Nro 47)


KUVA: Avoinna olevaa ELA-opettajan paikkaa hakeneita on kutsuttu haastatteluun, johon kuuluu opetustuokio.


VIISI VIIKKOA JOULUUN!

TÄSSÄ Auroran koulun tuorein viikkokirje! Viikkokirjeessä tiedotetaan tiiviisti koulun ajankohtaisista asioista, erityisesti seuraavan viikon tapahtumista. Tarkoitus on julkaista viikkokirje joka lauantai. Kun www-sivujemme päivitysasiat siirtyvät taas koulun vastuulle, viikkokirje siirtynee sinne.

TERVEISIÄ SIELTÄ TÄÄLTÄ

HUH, mikä viikko. Tarkoitan ennen muuta Espoon taloustilanteen korjausliikkeistä aiheutunutta sekaannusta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ehkä. Viikon toiseksi viimeisella työtunnilla kouluja koskeneet säästöohjeet palautettiin vastuullisiksi. Sijaiset saa ottaa opettajille, ja hankinnoissa noudatetaan malttia. Taustatyötä on kaupungissa tehty enemmän kuin uskotaankaan.

KOULUJEN ensi vuoden budjettitilannekin näyttää valoisalta. Espoossa vanhemmat jne. eivät ole jääneet maahan makaamaan, vaan toimivat. Suurella todennäköisyydellä mm. oman Susanna Lehtemme johtamat vanhempien joukot onnistuvat estämään leikkaukset. Espoolaisvanhempien hankkeesta kertoo mm. tuorein Esse-lehti. Ja keskiviikon Hesari.

KUVA: Perjantaina 14.11 opettajat kokoontuvat toisen kerran perehtymään oppimisvaikeuksien tunnistamisen ja toisen tekemisen saloihin Sari Karjalaisen opastuksella. Lapset, avustajat ja rexi nauttivat samaan aikaan maailman parhaista lastenleffoista. Tällä kertaa oli vuorossa Astrid Lindgrenin Melukylän lapset.


ON etuoikeus saada vierailla eri puolilla maata puhumassa kouluväelle. Vaikka siihen vuosilomapäivät kuluvatkin. Kajaanissa sain puhua tulevaisuuden koulusta esi- ja alkuopetuksen opettajille. Sää oli samanlainen vesikeli kuin täällä, ja opettajat työstään innostuneita kuten meilläkin.

VIIKKO on juossut ripeasti. Rehtorin pitämät tavoitevartit ovat jatkuneet. TIP-hanketta koskenut kysely sulkeutui kun päivä vaihtuu perjantaihin. Vastauksia tuli lähes 90. Kiitos. Viisikon lapsipääroolit neljään eri miehitykseen jaettiin, ja JJ veti harjoituksia.

REXIN naama on näkynyt (jopa liian) monessa mediassa. Mutta ekaluokkalaiset juoksivat kehumaan rexiään. "Mä näin sut telkkarissa!" Söpöä.

ALKAVASTA VIIKOSTA

REKSI lähtee lauantaina muille maille viikoksi. Kanadassa on kansainvälinen Quest-seminaari, jossa Espoon koulutoimen joukkue esittelee suomalaista pedagogiikkaa.

Viikon ajan koulusta vastaa apulaisrehtori Ulla Hämäläinen. Ja hänen poissaolleessaan Uma Jutila ja Kaija Kuivanen. Viikon tärkeitä hallinnollisia asioita ovat tulipalossa tuhoutunutta omaisuutta korvaavat tilaukset ja kutsut ehdokkaitten asettamiskokouseen johtokuntaan 2010-2013. Kokoushan on 24.11. klo 18 alkaen.

VIIKON ajan koululle on varattu vuoroja Laaksolahden jäähallissa. Nyt olisi hyvä alkaa kaivella luistimia, kypäriä ja mailoja esille.

Maanantaina 17.11.2008
YT-istuntoa ei ole. Ilmeisesti Kalajärven opettajilla on tiimikokous. Kari ja muut talonmiehet noutavat koululle "nousevan katsomon" elementit.

Tiistaina 18.11. 2008
Oppilashuoltoryhmä klo 13.30-15 ( 6a 14.30)

Keskiviikkona 19.11.2008
Ei YT-istuntoa

Torstaina 20.11.2008

Perjantaina 21.11.2008
Aamulla OHR klo 8.15- 9.00 (4b)

Martti-rexi

Ei kommentteja: