Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 06, 2008

Toinen pikakysely avattu

PERINTEISESTI suomalaisen koulun lukuvuosi on jakautunut kahtia: syys- ja kevätlukukauteen. Niiden välissä on ollut toisaalta 2,5-3 kuukauden kesäloma ja noin 2-3 viikon jouluoma. Kevätlukukautta on huokoistanut talvi- ja pääsiäisloma. Syyslukukausi on yleensä opiskeltu yhteen pötköön.

Ainakin kymmenkunta vuotta on ehdotettu viikon syyslomaa. Monissa kunnissa näin onkin, mutta pääkaupunkiseudulla syysloma on tavallisesti vain 2 päivää. Auroran koulu on saanut luvan peräti neljän päivän syyslomaan.

MONET vanhemmat kokevat syysloman hankalaksi. He eivät raaski tai saa sijoittaa vuosilomapäiviään lokakuulle. Olisiko yksi ratkaisu, että koulu (esim. meillä TIP-hanke) järjestäisi koululle toimintaa niille lapsille, jotka muutoin olisivat syysloman keskenään?

OTA kantaa! Osallistu pikaäänestykseen. Äänestystuloksella on vaikutusta siihen, lähdemmekö anomaan lupaa tällaisen toiminnan järjestämiseen. Käytännössä koulu olisi auki esim klo 8-14, ja TIP-ohjaajat ja -avustajat olisivat koululla töissä.

4 kommenttia:

Kimmo Rämö kirjoitti...

Minua korpeaa eniten se, että nuo "ylimäääräiset" lomapäivät (lauantaikorvaukset yms.) eivät ole samaan aikaan kaikissa Espoon kouluissa. Kun on useampia lapsia eri kouluissa, lisääntyy omienkin lisälomapäivien määrä.

Martti kirjoitti...

Tärkeä pointti. Tästä syystä pääkaupunkiseudun kunnat ovat sopineet muutaman vuoden ajan yhteiset loma- ja työajat.

Kouluilla - meilläkin - näyttää kuyitenkin olevan tarvetta muutamaan sellaiseen koulupäivään, jolloin myös vanhemmat voivat tulla kouluun. Meillä toinen niistä on la 15.12, jolloin esitämme neljällä miehityksellä "Viisikko"- musiikkinäytelmän. Toinen on perinteinen Auroran päivän tempaus maaliskuun lauantaina. Hyvä tarkoitus niillä on.

Miten asia pitäisi Sinusta ratkaista?

Martti

Kimmo Rämö kirjoitti...

Ei nuo lauantaikoulupäivät ole mielestäni ongelma, vaan niitten korvauspäivät, jotka voivat olla eri aikaan eri kouluissa. Esim. Aurorassa nämä ovat tänä vuonna syyslomaviikolla tiistai ja keskiviikko, mutta esim. Nöykkiönlaakson koulussa korvauspäivä on seuraavan viikon maanantai. Nämä pitäisi mielestäni määrätä yhtenäisesti Espoossa, esim. että jos niitä on, niin ne pidetään syyslomaviikolla.

Martti kirjoitti...

Hyvä konkreetti ehdotus.

MH