Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Ampumavälikohtaus Kauhajoella

Hyvät rehtorit

Lähetimme tiedotuksen kautta tiedon surullisesta viestistä Kauhajoelta. Seuraamme viestintää asiasta ja toimimme omissa yksiköissämme alla olevalla tavalla. Jos tilanteesta Kauhajoella on syntynyt uhreja, pidämme huomenna aamulla kouluilla hiljaisen hetken. Nyt on tärkeä antaa oppilaille ja henkilökunnalle aikaa keskustella vaikeasta tilanteesta ja säilyttää turvallisuus kouluilla.

Kaisu Toivonen
opetustoimenjohtaja

Varautuminen ikävän tilanteen johdosta

Palvelualojen oppilaitoksessa Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella on sattunut ampumavälikohtaus. Koulussa on parisataa oppilasta, joita poliisi parhaillaan evakuoi koulurakennuksesta.

Poliisin mukaan ampumavälikohtaus alkoi noin kello 11 Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksella Kauhajoen keskustassa. Paikalla on useita poliisiyksikköjä lähialueilta. Mahdollisista uhreista tai heidän
tilanteestaan ei ole tarkkoja tietoja. Tilanne on yhä käynnissä ja ampuja on rakennuksessa.

Pyydämme nyt kaikkia espoolaisia rehtoreita kuuntelemaan erityisen herkällä korvalla koulujen oppilaiden ja henkilökunnan tuntemuksia tämän tilanteen johdosta. Mikäli ilmenee tarvetta keskusteluihin, niihin on nyt varattava aikaa. Tarvittaessa voi pyytää apua myös koulun psykologilta tai kuraattorilta.

Mikäli koulussanne ilmenee uhkaavia tilanteita, ottakaa yhteys lähipoliisiin tai poliisiin ja tiedottakaa viipymättä tilanteesta opetustoimenjohtaja Kaisu Toivosta ja lähiesimiestänne.


Kaisu Toivonen
opetustoimenjohtaja

Ei kommentteja: