Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Rehtoritutkijana-verkostolle blogi


KUTEN joku voi muistaa, Suren (Suomen rehtorien) hallitus valitsi maaliskuussa minut vetämään tutkijarehtorien verkostoa. Hieno tehtävä. Tutkijarehtorien verkoston ideoi aikanaan Järvenpään lukion rehtori, KT Atso Taipale. Hänen johdollaan verkosto kokoontui kaksi kertaa.

Tavoitteeni on laajentaa toimintaa ja fasilitoida siitä Suren suojassa toimiva poikkitieteellinen verkosto. Siihen ovat tervetulleita kaikki oppilaitosjohtajat, jotka ovat kiinnostuneita koulun ja rehtorin ammatin kehittämisestä joko akateemisen tutkimuksen tai väljemmin käytännön ongelmia ratkovan soveltavan tutkimusotteen keinoin. Ja kaikki muutkin rehtorien maailmasta kiinnostuneet.

Hirvittävää tungosta verkostoon ei ole ollut. Niinpä tein tempun, ja nyt REHTORI-TUTKIJANA-VERKOSTOLLE on avattu blogi osoitteessa http://rehtoritutkijanaverkosto.blogspot.com/. Kutsuja sivustolle on lähetetty hikipäässä.

Blogi on kaikille rehtoreille ja rehtorin työstä kiinnostuneille tarkoitettu avoin sivusto, jonka tarkoitus on innostaa itse kutakin kehittämään ammattiamme tutkimuksen keinoin ja tuloksia hyödyntäen. Verkoston vetäjänä käynnistän keskusteluja ja houkuttelen aika ajoin mukaan provokaattoreiksi tutkimuksen asiantuntijoita.

SYYSKUUN keskustelun pääteemana on, mitä rehtorit toivovat tutkimukselta? Millaisesta tutkimuksesta meille olisi eniten hyötyä? Blogiin kootaan myös vinkkejä ja linkkejä ja referaatteja aiheesta kiinnostuneiden iloksi ja virkistykseksi. Tervemenoa sivuille.

MYÖHEMMIN on tarkoitus järjestää myös omia seminaareja tukemaan itse kunkin tutkimuspohjaista ammatillista kehittymistä. Teemoitettujen seminaarien alustuksista jaettavista ojenteista on mahdollista kehittää ajan myötä vaikkapa omakustanteinen julkaisusarja.

Ei kommentteja: