Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Auroran viikkokirje (Nro 40)TÄSSÄ Auroran koulun viides viikkokirje! Viikkokirjeessä tiedotetaan tiivisti koulun ajankohtaisista asioista, erityisesti seuraavan viikon tapahtumista. Tarkoitus on julkaista viikkokirje joka lauantai. Kun www-sivujemme päivitysasiat siirtyvät taas koulun vastuulle, viikkokirje siirtynee sinne.


KUVA: Kalajärven koulun pihatyöt on saatu pian kokonaan valmiiksi. Diasporassa olevat 5.-6.-luokkien oppilaat nauttivat mm. vempaimista ja metsästä.


SEITSEMÄN KOULUVIIKKOA TAKANA JA KAKSI SYYSLOMAAN!

VIIKKOA sävytti Kauhajoen tragedia. Yhteiskuntamme tarvitsee nyt vakavaa pysähtymistä. Aurorassa toimittiin kriisohjelman mukaisesti. Menehtyneiden muistoa kunnioitettiin sytyttämällä kynttilät. Lippu oli puolitangossa. Opettajat ja oppilashuoltohenkilöstö varasivat aikaa oppilaitten kuunteemiseen. Lisäksi pidimme ulko-ovet lukossa.

KUVA: 5a-luokka osallistui Kalajärven koululla järjestettyyn hiljaiseen hetkeen Kauhajoen tragedian vuoksi. Lohduttavat sanat puhui rehtori Leila Tuominen.


VALOA synkkään viikkoon toi poutainen ilma. Valoa tarvitaan. Syksyn tautijakso ei nimittäin ole vielä ohi.

MUUTAMAN yön kuluttua päättyy ilmoittautuminen TIP-syyslomatoimintaan. Toistaiseksi ilmoittautumisia on vain neljä. Niin pienelle ryhmälle toimintaa ei voida järjestää. Myönteisiä on, että Lippajärvellä vanhemmat ovat siis pystyneet järjestämään jo hyvissä ajoin ja omin päin sen, että lapset eivät joudu olemaan yksin syysloman ajan. Hienoa.

USKOMATTOMAN paljon työtä näyttää vaativan talon tekniikan saaminen kuntoon. TV:mme eivät toimi. Onneksi saimme apua virastosta. ATK-laitteiden siirto parakista pääkouluun vaatii hurjan monen tahon yhteistyötä, siinä riittää linkittämistä. Keskusradio huutaa. Koulukellojen rikkoutunutta osaa ei ole vielä saatu Suomeen. Palaneessa parakinosassa tuhoutuneen omaisuuden vakuutusasiatkin ja uusien tavaroiden tilaamiset vievät paljon enemmän aikaa, kuin kuvitteli.

ASIAT myös etenevät ja jatkuvat. AURORAN Koti ja Koulu ry: piti vuosikokouksensa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eija Kaarto. Onnea. Koulumme kirjastoa siirretään taas tietokoneaikaan. Viimeisetkin kerhoilmoittautumiset on (toivottavasti)saatu, ja ensi viikolla kerhot ovat käynnissä. YU-joukkoueemme menestyi mukavasti kunnan kisoissa.

JA ILOISIA vieraita on käynyt kylässä mm. entinen opettajamme Mirde Kilponen ja Marjatta-mummi.

LUUNJAN LEIRIKOULUSTA
KUVA: Luunjan leirillä toukokuussa 2006 (Kuvannut Juha Hyvärinen).

Auroran opettajat ovat siis 99 %:n varmuudella varautumassa järjestämään ensi keväänä kaikille oppilaille avoimen koululeirin Luunjaan. Koska leirien tulee olla kaikille ilmaisia, kartoitimme pikakyselyllä vanhempien mielialoja. Pikakyselyyn vastasi 42. Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille. Vastaukset jakautuivat seuraavasti

Jos Aurora järjestää leirikoulun Luunjaan ...
1. lapseni lähtee ja lahjoitan 200 € 17 (40%)
2. lapseni lähtee (en lahjoita 200€) 3 (7%)
3. lapseni ei lähde 18 (42%)
4. lähden itsekin ja maksan 200€ 7 (16%)


Aikaisempinä vuosina leirille on lähenyt noin 100 lasta (kolmasosa). Olemme myöntäneet leirikoulustipendejä 10:lle %:lle lapsista. Kyselyn perusteella tarve saattaisi olla noin 15 %. Pikakysely osoitti, että leirin valmistelua kannattaa jatkaa. Syysloman jälkeen koteihin lähtee virallinen kysely. Paras ajankohta leirille olisi varmaankin viikko 21 (siihen osuus kuitenkin helatorstai).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
HUOM! Juuri saamani tiedon mukaan Reet Rannasaar on myymässä Luunjan lastenleiriä. Tämä uutinen saattaa vaikuttaa yhteistyösuunnitelmiimme.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

KOHTI ENSI VIIKKOA

Ensi viikosta (40) näyttää tulevan hektinen. Rehtori on työkomennuksilla maanantaina, keskiviikkona ja torstaina. Apulaisrehtorimme Ulla on virkavapaalla syyslomaan saakka. Pikaista paranemista. Virkavapauden vuoksi apulaisrehtorina toimii opettaja Uma Jutila. Hänet tavoittaa kännykästä (09) 816 40481. Uma hoitaa opettajien sijaisjärjestelyt.

Maanantaina 29.9.2008

5.-6.-luokkien opettajilla on YT-istunto klo 8-9. Asialistalla mm. kerhotilanne ja tulevaisuuskasvatus (YLE:n tekemä video).
Rehtori rientää Helsinkiin esittelemään korkea-avoisille vieraille suomalaista tulevaisuuskasvatusta. Kyseessä on 29.9.-1.10. pidettävä OECD:n ja Opetushallituksen kansainvälinen Schooling for Tomorrow -hankkeen päätöskonferenssi Helsingin Wanhassa Satamassa. Konferenssin avaa opetusministeri Sari Sarkomaa klo 9.30.

4ac-luokalla sekä 3a- ja 5d-luokilla päättyy ilmaisutaidon ja sirkuksen kurssi taidetalo Aurorassa.

Johtokunta on kutsuttu koolle illaksi. Kokouksen alkua on siirretty rehtorin työtehtävien vuoksi klo 19.15:een.

Tiistaina 30.9.2008

Siestalla oppimateriaaliesittely
OHR kokoontuu klo 13.30- 15.
Kalajärvellä opiskelevien luokkien opettajien suunnitteluiltapäivä on klo 15- 17.30.

Keskiviikkona 1.10.2008

0.-4.-luokkien opettajilla on YT-istunto klo 8-9. Asialista sama kuin maanantaina. Auroran poikien jalkapallojoukkue osallistuu valmentaja Esa Purasen johdolla lohkon alkukarsintoihin.

Rehtori työkomennuksella Tulevaisuusseminaarissa Helsingissä. Illalla koululla harjoittelee Oppimiskeskuksen opettajateatteri Jukka Jokirannan johdolla.

Torstaina 2.10.2008

Rehtori työkomennuksella Tulevaisuusseminaarissa Helsingissä.

Perjantaina 3.10.2008

"Normipäivä". Opettaja Hanna-Leena Juutilaisen viimeinen työpäivä meillä. Hyvää matkaa ulkomaille!

Rauhallista viikonloppua ja sen jälkeen uutta, sähäkkää työviikkoa!

Martti-rexi

Ei kommentteja: