Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, elokuuta 18, 2010

Toinen koulupäivä

Uusien eppujen vanhemmat saattamassa
lapsiaan ensimmäiseen koulupäivään. 

HUOMENTA, blogi. Tänään herätys klo 5.30. Luokanopettaja-lehden syksyn ekan numeron taitto oli oikoluettava. Hyvä lehti tulossa! Mukana on paljon auroraperäistä osaamista: juttuja mm. entisiltä ja nykyisilta  auroralaisilta:    Johannalta  ja Kialta, Hagströmin Lotalta ja Siposen Lauralta (nykyään Rantakokko). Ei kaikki osaaminen  tietenkään ole meillä, mutta meille kai on kasaantunut rohkeutta jakaa omia ajatuksia ja ideoita.

KOULU näyttää alkaneen oikein mukavasti myös tämän blogin oikeassa yläkulmassa olevan - yhä jatkuvan- pikaäänestyksen mukaan.  Toistaiseksi 58 osallistujasta  peräti 47:n perheen mielestä koulun alkaminen on ollut  tosi mukavaa.

TOINEN koulupäivä siis. Koulu alkaa  klo 9, ja päättyy pienemmillä klo 13.30 ja isoilla 14.15. Eilen herkuteltiin lihapullilla, tänään koululounaalla on juuressosekeitto. Rutiineita vahvistetaan ja opiskelu alkaa aine aineelta. Kotona kannattaa nyt luoda omat läksyrutiinit. Näin alkuun on tosi tärkeää tarkistaa lasten reput ja lukea reissuvihkosta terveisiä. Erilaisia lippusia ja lappusia tulee  koteihin luettavaksi ja täytettäväksi.

REXI joutuu kököttämään aika lailla kansliassa ja "laskemaan rahoja". Mutta siestalla pihalle ilmestyy banjomies:-)

KOTONA taas. Mukava, mukava päivä vaikka vähän sadetta ripottikin.  Banjosta puuttui ylä-g, mutta kyllä neljällä kielelläkin pärjäsi.  Pienet eka-tokaluokkalaiset olivat tosi hauskaa lauluseuraa.

Niin koulunpuolelle kuin iltapäiväkerhoonkin kuului vallan hyvää.  Rexi laski rahoja, ja hahmotteli opettajille mielekkäitä r-tunteja. Huomenna pääsenkin jo opettamaan. Opettajien kesken sovittiin, että me luokattomat opettajat tulemme luokkiin vetämään tunteja. Minä  tarjosin kahta "pakettia": pedagogisen draaman tuntia  ja Tuomon kanssa vedettävää pelimannisetien musaa. Hyvin tekivät kauppansa.

Hurjan moni oppilas muuten ajelee pyörällä kouluun ilman kypärää. Me kouluväki todella toivomme, että vanhemmat puuttuvat asiaan.

Ei kommentteja: