Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 19, 2010

Kohta kolmas koulupäiväSyksyn Luokanopettaja
kolahtaa postilaatikkoon
syyskuun puolivälissä.


EILEN ILLALLA ajelutin oikoluetut Luokanopettaja-lehden sivut taittajalle. Nyt hän tekee korjaukset, ja seuraavaksi lehti lähtee painoon. Minulle - päätoimittajalle- se tulee vielä kerran, ja silloin lehdelle annetaan painatuslupa. Lehden teko on  pitkä prosessi, suunnitteluineen ja juttujen hankintoineen  nelisen kuukautta. Ja hauska hobby. Kun kolmonen on  tässä vaiheessa, alkaa numeron 4 hahmottelu.

SOITTIVAT Opettaja-tv:stä eilen. Haluavat kuvata meillä omaan opetussuunnitelmaamme kirjattua tulevaisuuskasvatuksen opetusta. Sovimme, että kuvaukset 1.-3.9. tehdään Ismon luokassa- kuten pari vuotta sittenkin.

PIAN siis koululle. Kolmas koulupäivä alkaa. Muutama oppitunti. Opettajien lukkarimuutostoiveiden koontaa. Johtoryhmän ensimmäinen kokous. Ja välituntivalvontaan lähtee tänään kitaramies.
KIVA päivä taas! Aurinko paistoi. Lounaaksi ihanaa uunikalaa. Johtoryhmätyö saatiin käyntiin. Iltapäivätoiminta sujuu.  Mikä on ollessa. Hiukan toisin kiukutti, kun varmistui, että Espoon palveluksessa  olevien vakituisten koulunkäyntiavustajien sijaisille ei ole varattu koulujen budjetteihin  rahaa- vaan sijaisten palkat pitää puristaa oppitunteihin  tai materiaaleihin tarkoitetuista rahoista.

Ei kommentteja: