Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, elokuuta 29, 2010

Kolmas viikko toden sanoo


VIIKKO 35 on kolmas kouluviikko, ja nyt lukkarit sitten testataan. Opetus alkaa viimeistään nyt kaikissa oppiaineissa. Opetan tänä lukuvuonna pitkästä aikaa musiikkia, ja se tuntuu tosi mukavalta. Työn alla on myös syksyn Radio Auroran sarjakuunnelman ideointi.  Muutenkin viikosta tullee kahta aikaisempaa vauhdikkaampi.

Maanantaina  hiomme opettajien kanssa mm. ohjaushankettamme.  Iltapäivällä kokoontuu pääkaupunkiseudun "kelpo"-hankkeen pilottikoulujen rexien pedagoginen ryhmä virastossa. Illalla jatkuu tärkeä keskustelu lasten väkivallasta  Kaitaan koululla klo 18-20 pidettävässä tilaisuudessa (lastun kuva). Tilaisuus on kaikille avoin.

Tiistai-iltana kokoontuu Espoon perinneyhdistys Aurora ry:n hallitus. Samaan aikaan pitäisi ehtiä myös paikallisen OAY:n kokoukseen- mutta kahdessa paikassa en osaa vieläkään olla yhtä aikaa.

Keskiviikkona Yle saapuu Auroraan kuvaamaan tulevaisuustaitojen opettelua. Samaan aikaan viisi alkuopettajaa on kouluttautumassa parempaan esiopetuksen ja alaluokkien yhteistyöhön. Ja illalla on vielä  perinteinen Aurora-seminaari, jossa kodin ja koulun edustajat valmistelevat kodin ja koulun  yhteistyösuunnitelmaa.

Torstaina meillä on kokous heti aamutuimaan ryhmäintegraatioluokkien avustuspalveluista. Toivon ehtiväni koulun jälkeen OKL:lle syventymään kasvatuksen maailmaan.

Perjantaina kaikki pääkaupunkiseudun rehtorit taitavat kokoontua messukeskukseen kuuntelemaan maailmankuulua koulunkehittäjää Michael Fullania. Minulla pitäisi olla vielä seminaarin jälkeen mahdollisuus haastatella häntä ja yhtä Fullanin Suomen kiertueen promoottoria Mikko Salosta Luokan opettaja-lehteen. Yle jatkaa sillä aikaa kuvauksia koululla.

Lauantaina minulla on vapaapäivä, mutta kuusi opettajaamme  pääsi mukaan Fullanin opettajille suunnittelemaan koulutuspäivään. Hieno juttu.

Voisiko työviikko olla mielenkiintoisempi  ja monipuolisempi.

Ei kommentteja: