Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

Vappua!


KUVA: Mikä Mikä Maan palmumetsä "kasvaa" yläkerran ikkunalaudalla.

VAPPUAATTO taisi tulla pari päivää liian myöhään? Toissapäivänä kun oli niin paljon kesäisemmät kelit.

KOULUPÄIVÄ alkaa tänään klo 8. Klo 9 on luvassa Koti & Koulu ry:n maksama taikuriesitys. Välitunnin jälkeen syödään porrastetusti vappulounas: herkullisia tortilloja. Luokilla on sitten omaa ohjelmaa siestaan saakka - mitä nyt pikkaisen Peter Panin kuvaukset sitä ehkä sotkevat. Markon luokassa on lähes 200 upeaa ilmapalloa, jotka pallot tilanneet saavat lunastaa. Kun paikat on siistitty, lapset pääsevät kotiin- elleivät siirry TIPPIIN.

ILTAPÄIVÄLLÄ onkin sitten TIP-Sarilla ja minulla totinen paikka. TIP-hankkeen ohjausryhmä kokoontuu, ja päätös ensi lukuvuoden iltapäivätoiminnasta tehdään.

Eilisestä enemmän

KUVA: Aamulla pikakeikalla Helsingissä. Tehostetun tuen videoclipsi pyöri 500-hengen salissa ennen keynote-puhetta.

M.O.T jatkoi kuvauksiaan. Koulusihteeri jakoi kaikille opettajille listat oppilaista, joilla on kuvauskielto, ja heitä ei sitten tv:ssä näy. Iltapäivän päätteeksi kuvattiin vielä rexin haastattelu väkivaltaisten lasten ongelmien ratkaisemismalleista.

PUOLILTAPÄIVIN juotiin toisen laitoshuoltajamme Kikun läksiäisikahvit ja laulettiin vielä päälle vähän. Meillä on ollut talossa tosi mukavat siivoojat (niinkuin heitä ennen kutsuttiin). Onneksi Kristiina vielä jää.

NAPUTIN myös kerhomäärärahahakemuksemme. Vappuaatto on deadline, johon mennessä koulujen on toimitettava oma hakemuksensa sukoon. Suko sitten kokoaa ne ja lähettää yhden yhteisen hakemukseen Opetushallitukselle. Päätökset taitavat tulla elokuussa.

Anoin Auroran koululle 13 000 euroa ylimääräistä määrärahaa. Rahan saaminen edellyttää, että koulu itse sitoutuu järjestämään omilla rahoillaan kerhotoimintaa noin 4600:lla eurolla. Jos rahat saadaan, myös ensi lukuvuonna talossa olisi monipuolista harrastustoimintaa tarjolla. Uusina kerhoideoina opettajilla oli mm. Kiina-kerho ja yhteislaulukerho.

KUVA: 6a-luokkaan syntyy upea kolmiulotteinen Mikä Mikä Maan pienoismalli.

PETER PANIA on nyt kuvattu ja leikattu 14 minuuttia. Eilen rakennettiin DreamMix-luokkaan Kadonneiden lasten maja, ja siellä kuvattiin kohtauksia, joissa Leena lukee iltasatua jne. Tänään "studioon" syntyy merirosvolaivan kajuutta.

Ei kommentteja: