Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

Valmentamassa maahanmuuttajia opettajiksiKUVA: Yhdestä kurssilaisesta on oikein aukeman juttu tuoreessa Opettaja-lehdessä.

OLEN tänä keväänä valmentanut Suomeen muuttaneita ulkomailla syntyneitä ammattilaisia toimimaan opettajina suomalaisessa koululaitoksessa. Mukana on oman äidinkielen opettajia ja katsomusaineiden opettajia. Palmenian organisoiman kurssin otsikkona on minun osaltani johdastusta didaktiikkaan. Tänään kertasimme eri opetusmenetelmien hyviä ja huonoja puolia ja suunnittelimme toukokussa Auroran oppilaille (10.5.) pidettäviä 10 minuutin opetustuokioita.

LOMAPÄIVÄN kunniaksi ajoin työmatkat Vespalla. Lämpötila kohosi jopa +13 °:een. Pakko myöntää, että piipahdin myös koululla. Pari oppilasasiaa oli hoidettava. Sähköpostista etsin kuumeisesti tietoa avustajaresurssista ja resurssiopettajista mutta turhaan. Kohta tulee kiire.

ILLALLA on vielä Espoon perinneyhdistys Auroran hallituksen kokous. Vieraanamme on Omnian opettaja Timo Hyvönen, PDG, Lions-organsaatioista. Timo kertoo, kuinka he ovat organisoineet sisäisen koulutuksen.

Ei kommentteja: