Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Junalla yöksi kotiin


KUVA: Lappeenrannan kasinolla ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä. Saimaa oli edelleen jäässä.

TERVEISIÄ Lappeenrannasta. Educoden (Opekon) uuden oppilaitosjohdon Lappeenrannan koulutusohjelma 2009-2010 on nyt viety finaaliin, ja kirjankannet on pantu kiinni. Päivän aikana kuulimme 17 esitelmää kurssilaisten kehittämishankkeista. Esitelmien pituus oli 10 minuttia, ja punaiselle, keltaiselle ja vihreälle opponentille oli aikaa 5 minuuttia. Oman porukan lisäksi yleisönä oli kaksi oikea rehtoria ja perusopetusjohtaja Mari Routti.

Kurssi pikareflektoi toimintaamme tutkivien rexien joukkona, ja näytti siltä, että suuri osa tavoitteista oli saavutettu. Kolmen kurssilaisen kanssa teemme vielä hieman töitä, ja sitten hekin saavat torkat.

Klo 15.30 kurssilaiset saivat todistukset itselleen ja mentoreilleen- ja Lappeenranta lisäksi kukitti heidät. Lopuksi juotiin vielä kakkukahvit.TÄMÄ oli neljäs oppilaitosjohdon pitkäkestoinen koulutusohjelma, jossa olen saanut olla fasilitaattorina. Ensimmäinen oli Heinolassa muistaakseni 2005-2006. Toinen Turussa. Ja kolmas Uudessakaupungissa.

Kouluttaminen on iso etuoikeus, mutta myös varsin kova homma, uskokaa tai älkää.

Erillisiä rehtorikursseja ei viime vuosina ole laajassa mitassa järjestetty. Saa nähdä kuinka tämän yhdeksän lähipäivän konseptin käy.

SEMMOINEN vuosilomapäivä. Nyt junassa kohti Helsinkiä. Viikonloppu on kokonaan vapaa. Tuntuu hyvältä.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kiitos Sinulle Martti kurssista - kovasti ovat kurssia kehuneet. Hienoa, että käytät vuosilomapäiväsi näin jalolla tavalla : )