Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Keväinen maanantai


KUVA: Hauska Peter Pan-teemainen kuva netistä. Peter Panin kuvaukset alkavat loppuviikolla, ja tänään pidimme JJ:n kanssa infon oppilaille. Emme sittenkään pysty tekemään kuin yhden leffan. Mutta kaikki pääsevät kuitenkin valkokankaalle.
Päivitetty 14.4.

KUINKA koko elämä näyttää niin toiselta, kun aurinko paistaa ja lumikasat sulavat. Mutta ei pidä hurahtaa. Kevään tulo on aina yhtä sahaamista. Vielä tässä palellaankin.

Mukava maanantai. Aamulla hioin huomisen ops-seminaarin ohjelmaa. Työpöydällä odotti iso nippu lähikoulupäätöksiä. Kuittasin ne. Huomenna koululta lähtee kirjeet uusien eppujen huoltajille. Kirjeissä on myös ohjeet iltapäivätoimintapaikkojen hakemista varten.

Harmi, että päivä oli niin kiirettä täynnä, etteivät kutosemme voineet osallistua Järvenperän koulun hienoon koululounastempaukseen (ks. Länsiväylän juttu). Pääsivät kuulema myös Tv2:n klo 19 uutisiin. Iltalehti taisi tosin uutisoida juttua vähän ilkeämielisesti?

Bändikämpässä valvoin parin sope-pojan treenejä.

Iltapäivällä iso nippu opettajia harjoitteli Ripan johdolla Smartboardin käyttöä.

ILLALLA vierailin Koti & Koulu ry:n johtokunnan kokouksessa. Kävimme läpi kokonaisbudjettiin liittyviä uusia haasteita. Jotta palkkarahat riittävät, voimme joutua yhdistämään luokkia. Ideoimme myös keinoja, joilla kerhotoimintaa voitaisiin osarahoittaa itse. Vanhempia puhutti myös kouluruoka. Viemme viestiä Kaitsulle. Vahva toive oli, että TIPPI jatkuisi.

1 kommentti:

Anja kirjoitti...

Minusta on todella hienoa, että Energinen-kouluruokakampanja saa näkyvyyttä. Moni ei varmaankaan tiedä yläkoululaisten ruokailun todellisuutta.
Onhan se ehkä hieman erikoista, että joudumme opettamaan isoille lapsille, miten päivällä kannattaa syödä, että lounas on kääretorttua, karkkia ja energiajuomia parempi vaihtoehto. Saman tapaista toimintaa on muuten Jamie Oliverilla. Emmehän päästä tilannetta yhtä pahaksi kuin siellä, missä Jamie Oliver vaikuttaa? Kampanjamme on herätys niin oppilaille, vanhemmille kuin päättäjille. Kouluruokailu on arvokas asia - muussakin kuin taloudellisessa mielessä.
Täällä muutama kuva avajaistilaisuudesta, kuvia oppilaiden lautasista sekä linkkejä kampanjasta kertoviin juttuihin.

http://kemikaalikimara.blogspot.com/2010/04/energinen-kouluruokakampanja.html

Anja Nystén
Järvenperän koulun vanhempainyhdistyksen Himakan pj.