Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, huhtikuuta 14, 2010

TIPIlle saattaa löytyä tarpeeksi tarvetta?

SAIN juuri Sari Törröseltä yhteenvedon vanhempien vastauksista kirjeeseen, jossa heitä pyydettiin pohtimaan, haluavatko he laittaa lapsensa TIPPIIn myös ensi lukuvuonna lautakunnan uusien hintaraamien jälkeen. Vanhemmille esiteltiin kaksi vaihtoehtoa:
  • 1. Koululla on vain ns. lakisääteinen iltapäiväkerho (jonka järjestää koulun tiloissa toimiva Sukon valitsema yritys/yhdistys, joka tarjoaa iltapäiväpaikan. Hinta 120 € ja klo 15 saakka 60 €. Tässä vaihtoehdossa mukaan eivät mahdu kaikki tokaluokkalaiset.
  • 2. Koululla on koulun itsensä järjestämä lakisääteinen iltapäiväkerho osana TIP-toimintaa, joka jatkuisi. Osalla lapsista olisi lakisääteinen paikka (120 €-60€), muilla omakustanteinen paikka 100 €- 180 €.

SAIMME kaikkiaan vastaukset 54 lapsen osalta. Näistä 25 lasta oltiin valmiita laittamaan TIPPIIn uusin ehdoin. 29 lasta jäisi pois.

JÄÄMME nyt pohtimaan tilannetta. 25 lasta (2.-6.-luokkalaisia) saattaisi juuri kattaa kahden ohjaajan palkat. Jos saisimme lakisääteiseen ip-toimintaan 45 paikkaa, miehitys olisi viisi aikuista, lapsia olisi yhteensä 45+25= 70. Koska kehitysvammaisilla lapsilla on oikeus ip-hoitoon, oletan, että saisimme lisäksi rahat neljän avustajan palkkaan (tämä on nyt oletus: emme saaneet vastauksia kaikilta kehitysvammaisten huoltajilta). Jos kaikki menee hyvin, TIPissä olisi 9 aikuista ja 70 lasta. Nyt lapsia on noin 100 ja aikuisia about 12.

Bonuksena olisi, että saisimme Espoolta ison summan rahaa kerhotoimintaan. Ja nämä viisi avustajaa saisivat kokopäivätyön. Rehtorille ja koulusihteerille ratkaisu merkitsisi kuitenkin melkoista lisätyötä verrattuna muihin kouluihin.

LOPULLISESTI asian päättää TIP-hankkeen ohjausryhmä.

Ei kommentteja: