Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, helmikuuta 03, 2010

Sikaflunssarokote ja vähän muutakin


KUVA: TIP-sirkuskerhossa oli hienoa tunnelma. Jongläärausta, trapetsiharjoituksia jne.

KESKIVIIKKO on taas voitettu kanta. Aamu alkoi YT:llä, jossa oli paljon, paljon asiaa- joista aika vähän iloisia. Sekin kai on hyväksyttävä, että kivoja asioita ei riitä joka päivälle. Ja että ongelmista on puhuttava.

Ikävin uutinen koski kevään aikana käytettävissä olevaa tukiopetus- ja kerhoresurssia. Kokonaisbudjettiin siirtyminen on tuottanut myös takaiskuja. Aikaisemmin syksyllä pitämättä jääneitä tunteja saatiin käyttää keväällä. Nyt se ei enää kuulema käy. Menetimme näin reippaasti yli 100 tuntia. Lisäksi palkkioiden laskutusteknisistä syistä osa syksyllä jo pidetyistä tunneista söikin keväälle varaamaamme kiintiötä.

Lopputilanne on nyt sellainen, että voimme pitää vain puolet keväälle suunnitelluista tukiopetus- ja kerhotunneista. Se kirvelee. Tästä linkistä löytyy minusta hieno biisi lohduttamaan mielensä pahoittaneita.

SITTEN riensin väkivaltatapausten jälkihoitoa koskevaan neuvotteluun, jossa saavutettiin ihan edistysaskelia. Otin samantien H1N1-rokotteen. Työterveyshuollossa rokotus oli organisoitu tosi hyvin. Vähän kirveli. Mutta muita oireita ei vielä ole tullut.

ILTAPÄIVÄLLÄ koululla kävi Japaniin matkustava luokanopettaja, joka haastatteli Lehikoisen Ismoa ja minua, kuinka kertoa vierasmaalaisille Suomen Pisa-ihmeestä.

KANSLIASSA kävi läpi luokanopettajanviran hakemuksia. Yhteensä niitä on 30. Muutamaa lukuunottamatta kaikki ovat hyviä, muodollisesti päteviä hakijoita. Laskin papereiden pohjalta vertailulukuja, joiden pohjalta valitsemme ns. virtuaaliseen haastatteluun kutsuttavat. Heidän joukostaan valitaan sitten parhaat haastatteluun, johon kuuluu opetustuokio.


Ei kommentteja: