Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Terveisiä Turusta - osa 116 :-)

TIISTAI-aamuna Turku kylpii kaunissa auringovalossa, ja autoja myöten kaikki näytti paljon varakkaammalta kuin eilen. Kurssi jatktui Mauno Koivisto -keskuksessa. Apukouluttajanan toimi kansantaiteilija Irwin Goodman, jonka elämästä löytyy u-tubista paljon materiaalia.

KOULUTUTILA oli niin tehokkaasti ilmastoitu että ihan oikeastii ihmiset istuivat salissa takit päällä, jopa hanskat käsissä. Muutoin ilmapiiri oli kuitenkin lämmin. Ja ruoka oli maukasta.

Päivän epistolana oli kehittämishankkeiden esittely. Ensin ne esiteltiin teematiimeissä, joissa itsekukin sai rohkaisua kavereiltaan. Sitten jokainen esitteli vuorollaan oman hankkeensa meille muille. Aikataulu oli armoton. Ryhmä on niin iso, ettei alustuksen ja kolmen opponentin kommenttien kanssa olisi varaa yhtään joustaa. Joustimme alkupään kanssa, ja se tarkoittaa pakkotahtia keskiviikon esiintyjille.PÄIVÄN vieraana oli opetusneuvos Kristiina Haavisto Opetushallituksesta. Hän kertoi uusista täydennyskoulutuksen tuulista. Kesäkuussa selviää, millaisiin isoihin hankekokonaisuuksiin oppilaitosjohdon peruskouluusohjelmien kaltaiset kurssit jatkossa sijoittuvat. Yksittäisten koulutusohjelmien tuki päättyy.

Lopetimme sali-istunon hyvissä ajoin, ja siirryimme Turun opettajien ammattiyhdistyksen tiloihin komeaan vanhaan kivitaloon. Seppo oli organisoinut illanistujaiset, joissa sponsorina toimivat Sammot. Saimme tuiman annoksen talouselämäajattelua. Keskustelu oli vilkasta, ja iltapala maittava. Ihan kaikki eivät "iltakouluun" ehtineet, mutta hyvin moni kuitenkin.

ILTAA jatkettiin vielä kuuluisassa turkulaisravintola Pankissa. Ihmiset olivat mainiolla tuulella. Klo 23 kouluttaja käveli vielä nakkikioskille ja osti tosi maukkaan jättihampulaisen. Torilta oli lyhyt matka hotellille.


PS. Turun yliopistokadulla on upea hattukauppa. Oli ihan pakko käydä ostamassa Prinssi Heinrichin samettihattu.

Ei kommentteja: