Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Hölmöläiset tulevat- olethan mukana! Osa II

KUVA: Jukka Jokiranta Pikku Prinssin St. Exuperryna.

TIISTAINA 1.4. oli aprillipäivä ja jumalaisen ihana kevätsää. Klo 14 Auroran oppimiskeskus sparrasi toisen kerran opettajia toukokuun Hölmöläistapahtumaan. Mukana oli opettajia Auroran lisäksi Bembölen koulusta ja Järvenperästä.
Pedagogisen iltapäivän aluksi esitimme Pikku Prinssin. JJ ja Ripa olivat pystyttänet SixMix-luokkaan pienen näyttämön, ja Pekka oli rakentanut ikkunoihin pimennysjärjestelmän. Yleisönä oli myös Eija-kuraattorimme ja Ulla-psykologimme sekä Anna-Liisan TS-oppilaita.

Puolen tunnin näytöksen jälkeen Jukka, minä, Ripa ja lapset kerroimme näytelmän syntyprosessista. Vähän olimme ylpeitä oppilaittemme kyvystä sanallistaa kokemuksiaan.KOULUTUSTILAISUUDEN tärkeän osuuden muodosti eri opettajien ideoiden "parastamisprosessi". Kouluttajat (Ripa, JJ, Mirde ja minä) ja lapset sparrasivat ketjussa jokaista esitysaihiota. Aikuisia oli 13 ja lapsia kuusi.

Hölmöläiskylässä tapahtuu näillä näkymin ainakin seuraavia asioita:

Auroran koulun hölmöt
- alkuopetus: satuja mukaillaan loruiksi (vinkkejä otetaan 23.4. pidettävästä rytmiikkakoulutuksesta)ja mukaan tanssia. Luvassa on hölmöjä lauluja ja hölmöjä soittimia (pullot, matkalaukku, kampa, silmälasit...), esim. "Mää mää lampaani", "Apinaorkesteri"
- 3-4-luokat: asflttiliidut, piiroksia, kaikki pukeutuvat hölmösti, tarinaboxi, pantomiimiesityksiä, videokoppi, "Hyde Park"-puhujat (Hölmöt vitsit)..
- lisäksi 5-6-luokat hölmöläisesityksiä ja organisoidaan espoolaisten hölmöläisbändien konsertti (lapsi- ja aikuisbändejä).

Järvenperän hölmöt:
- 8. luokan kirjoittajaryhmä, perushölmöt, tarinoista, uutisia
- 8. luokan ilmaisuryhmä; "Jokiset ja Moilaset". Pieniä sketsejä sanonnoista ( esim villakoirat juoksee,Jokisen eväät, pelihousejen repiminen), videolta

Bembölen koulu, svensk gruppen:
- 5-6-luokat: Bemböle-tarina (näytelmä)
- 3-4-luokat: sanat lauluun
- 1-2- luokat kuvia tarinaan
- entiset oppilaat: lyhytelokuvia, tekijät hölmöläisiä (Robin Hood jne)
- kaikilla päällä "Tvättäkta bemböling"-t-paidat mustikkatahroineen.

Perinteiseen tapaan klo 16.30 syötiin pizzat ja nautittiin hyvästä seurasta. Sitä riitti iltavaksille ja iltapäiväkerhon vetäjillekin.


Palaute oli jälleen oikein ystävällistä.

" Pikku Prinssi oli antoisaa katseltavaa. Sain ideoita omaan työhön; OK. Ihana; Välordnat roligt med "sarraus", bra de att ta vidare; Ajatuksia herättävä iltapäivä. Mukava tunnelma- rohkaisee esittämään ideoita ja ottamaan niitä vastaan. Oppilaitten läsnäolo piristävää ja hauskaa!; Myönteinen, kannustava, Kaikki otettiin tosissaan lämpimästi mukaan Ideointi ja vuorovaikutus oli aitoa, rikastuttavaa. Oppilaita otettiin mukaan onnistuneesti."Kierrätys-sparraus" oli hyvä toiminta. Vetäjät olivat laaja-alaisia asiantuntijoita; Hyvät keinot."

Ei kommentteja: