Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Espoolaiskouluille tarjolla kerhotunteja

KUVA: Leila ja Leilan salibandykerholaiset.

AAMU alkoi mukavalla uutisilla. Salmisen Seija oli lähettänyt Espoon peruskoulujen rehtoreille kirjeen, jossa kerrottiin, että Espoon suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö aikoo hakea Opetushallituksen jaettavaksi osoittamaa valtionavustusta kerhotoiminnan kehittämiseen.

Avustus haetaan keskitetysti, mutta sen tueksi tarvitaan koulujen omia kerhotoiminnan kehittämistä koskevia suunnitelmia. Ehdotkin ovat "inhimilliset": Opsin linjausten mukaisuus. Lukuvuosisuunnitelmaan merkitty. Koulun järjestämä. Koulun suunnitelmassa tulee käydä ilmi, että koulu on valmis omasta tuntikehyksestään osoittamaan haettavalla avustuksella tuettavien kerhojen käyttöön 25 prosenttia niiden kustannuksista. Eli jos satsaa itse yhden kerhotunnin, voi saada kolme lisää. Kerhojen pitää toimia iltapäivällä (meillä Aurorassa kerhot toimivat siestalla, joten niihin sitä ei voi käyttää). Kerholaisten tulee olla 1-9-luokkalaisia. Edellytyksenä on lisäksi, että toimintaan osallistuminen on lapselle tai nuorelle maksutonta (meille Aurorassa "ongelma" TIP-hankkeen maksullisuuden vuoksi).

NYT kaikki tekemään monipuolisia kerhosuunnitelmia. Hakemusten tulee olla Salmisen Seijalla viimeistään 15.5. Hakemus voi olla paperimuotoinen tai sähköpostin liitteenä.

PS. Kuuta ei ehkä kannata tavoitella. Yksi kunta voi saada korkeintaan 70 000 euroa. Jos yhden kerhotunnin hinta (38 kerhokertaa vuodessa) on noin 1600 euroa, Espoon kaikki noin 100 koulua voisivat saada noin 40-50 lisäkerhoa. Mutta onneksi kaikki eivät ymmärrä lähettää hakemusta :-)

Ei kommentteja: