Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

Terveisiä Turusta - osa 115 :-)


TÄÄLLÄ sitä taas ollaan Suomen Turussa. vuosilomalla. Opekon oppilaitosjohdon kurssi 68 on koossa viimeistä kertaa. I-seminaari oli toukokuussa 2007, II-seminaari lokakuusa ja III-seminaati tammikuussa 2008. MInusta neljän seminaarin malli tukee koulutuksen prosessiluonnetta.Tällä kerta seminaaristamme perinpohjin kolme päivää Mauno Koivisto -keskuksessa. Tänään pääteemana oli itsekunkin laatimat koulun johtamisen käyttöteoriat; se millainen on hyvä koulu, ja miten siihen päästään johtamsteoilla. Niitä esiteltiin ensin teematiimeissa ja sitten lyhyesti "isossa salissa".

Teemme pääosan ajasta töitä "oppilaskeskeisesti", joko teematiimeissä tai kuunnellen kurssilaisten esityksiä.
Ensimmäisen päivän guest star oli Ville Pietiläinen Opekosta. Hän johdatteli meitä käyttämään MPTI- tuloksia tiimityössä. Hieno oivallus on, ettei sen avulla kuvitella muodostettavan superteameja, vaan ymmärretään vahvuuksia ja vahvistettia asiota.

Huomenna aloitamme kehittämishankkeiden raporttien esittelyn. Aikataulusta tulee napakka. Iltapäivällä saamme vieraaksi opetusneuvos Kristiina Haaviston.

KUV: Ilma on alkukeväinen. Keskustassa liikkuessa tulee hieman suru. Turku on jotenkin tyhjä ja rikki. Kaduilla on paljon joutilaita nuoria ja vähän vanhempiakin. Suuri osa kaupoista sulkee ovensa jo klo 18.

YÖSIJAN etsimisessä meinasi käydä köpelösti. Onneksi Centron-hotellissa oli tilaa kahdeksi yöksi peräkkäin. Ja täällä on langaton verkko.

Ei kommentteja: