Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Rehtori tutkijana-verkostoLUIN UUSIMMASTA REXI-LEHDESTÄ, että Suren hallitus on valinnut rehtori, KT Martti Hellströmin vetämään tutkijarehtorien verkostoa. Semmoista tänään. Lainaan pikku-uutisen tähän sellaisenaa. Ks. tarkemmin www.surefire.fi/rexi

"Rehtorit ovat tunnetusti aktiivista väkeä. Osa suuntaa energiaansa tutkimuksen suuntaan ja hakeutuu tutkijakoulutukseen. Tutkijarehtorien verkoston on ideoinut vuonna 2006 Järvenpään lukion rehtori, KT Atso Taipale. Hänen johdollaan verkosto on kokoontunut kaksi kertaa.

Toimintaa on nyt tarkoitus entisestään laajentaa. Tutkijarehtorien verkostosta on tarkoitus tehdä Suren suojassa toimiva poikkitieteellinen verkosto, johon ovat tervetulleita kaikki oppilaitosjohtajat, jotka ovat kiinnostuneita koulun ja rehtorin ammatin kehittämisestä joko akateemisen tutkimuksen tai väljemmin käytännön ongelmia ratkovan soveltavan tutkimusotteen keinoin.

Tutkijaverkoston tarkoitus on toimia pääasiassa virtuaalisesti, aluksi aktiivisesti keskustelevana sähköpostilistana, hieman myöhemmin internettiin oman sivuston rakentavana yhteisönä. Verkosto voi järjestää myös omia seminaareja, joissa on tarkoitus tukea itse kunkin tutkimuspohjaista ammatillista kehittymistä. Teemoitettujen seminaarien alustuksista jaettavista ojenteista on mahdollista kehittää ajan myötä vaikkapa omakustanteinen julkaisusarja.

Mikäli verkostoitumisessa onnistutaan, tutkijarehtoriverkosta voi tulla merkittävä koulupoliittinen vaikuttajataho.

Tutkijarehtori-verkostoon pääsee mukaan lähettämällä napakan hakemuksen sähköpostitse vetäjälle osoitteeseen martti.hellstromiki.fi . Hakemuksesta tulisi käydä ilmi hakijan tutkimusintressi ja toiveet verkostolle.

Kuka Martti Hellström?


Martti Hellström on 53-vuotias espoolainen, espoolaisen Auroran alakoulun rehtori. Hän on ollut opetusalalla yli 30 vuotta ja rehtorina pian 19 vuotta. Oman työnsä ohessa hän vetää päätoimittajana Luokanopettajalehteä ja kirjoittaa oppi- ja tietokirjoja. Tuorein julkaisu on PS-Kustannuksen julkaisema "Sata sanaa opetuksesta" (2008).

Pohjakoulutukseltaan Hellström on luokanopettaja. Hänen kasvatustieteen väitöskirjansa (2004) käsitteli koulujen kehittämishankkeissa viisaaksi osoittautunutta muutosotetta. Hän on kouluttautunut 2004-2005 Opekossa oppilaitosjohdon kouluttajaksi ja Microsoftin PiL-hankkeessa Fullan-fasilitaattoriksi. Hellström oli Suren Pro Rexi - 2015-koulutuskiertueen pääkouluttaja.

Hellströmillä on vaimo ja kolme aikuista lasta. Rakkaimmat harrastukset ovat kouluteatteri, opettajabändi ja vespailu."


Ei kommentteja: