Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, helmikuuta 17, 2012

Uudisrakennuksen tarveselvitys hyväksyttiin

ESPOON suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan listalla oli eilen 16.2. Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen.

Uusilla Espoon nettisivuilla   on tiedote, jossa kerrotaan päätöksestä. Jaan sitä seuraavassa vähän osiin.

(1) Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen.  Tämä on tosi hienoa. Pelotti, että päätös olisi jäänyt pöydälle.

(2) Lautakunta edellytti, että koulurakennushankkeiden yhteydessä tuodaan sille päätöksenteon yhteydessä samanlainen kustannusvertailu kuin päiväkodeistakin on tehty. Lautakunta piti Auroran koulun ja päiväkodin kustannusarviota erittäin kalliina ja edellyttää, että suunnitteluvaiheessa sen kustannuksia alennetaan merkittävästi. Tämä kuulostaa pahaenteiseltä, vaikka talous on tiukoilla.

(3) Lautakunta edellyttää, että tilojen suunnittelussa mietitään uudenlaista joustavaa käyttöä. Perinteinen OT-ajattelu on laajennettava niin, että opetustilat ovat aidosti muunneltavia koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Tämä on tosi fiksua, sitä olen itsekin esittänyt... mutta yhdistettynä kohtaan kaksi...?Iso linjan muutos koulurakentamisen filosofiassa? Uusin Espoon koulu: Kirkkojärven koulu (joka on rakennettu komeaksi) on palkittu maailman parhaaksi koulurakennukseksi. 

NYT siirrytään  siis sitten ns. hankesuunnitteluvaiheeseen. Suunnitelman, jossa määritellään yksityiskohtaisemmin tilaratkaisut jne., tulisi valmistua marraskuun 2012 lautakunnan kokoukseen.

Ei kommentteja: