Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Tervetuloa taas kouluun!

KOULU KUTSUU TAAS!  Toivotavasti kaikilla on ollut antoisa loma ja energiaa on ladattu akkuihin.

Koko lukuvuodessa on  tällä kertaa 188 koulupäivää. Kevään osuus on Aurorassa 98 työpäivää (Meillä on yksi oma lauantaityöpäivä - Auroran päivä).

Alkutalven jakson 30 päivää on jo hoidettu kanta. Jäljellä on siis 68. Nyt alkavassa lopputalven jaksossa on siinäkin 30 työpäivää.  Sitten tulee pieni katko: pääsiäisloma. Pääsiäisen jälleen on vielä 38 koulupäivää kesään;  tuossa jaksossa on kaksi päivän mittaista pikkulomaa: vappu (1.5.) ja helatorstai (17.5). Viimeinen koulupäivä on viikon 22 lauantai 2.6.

KOULUVÄELLE nyt alkaa haastava  jakso: Alamme elää yhtä aikaa kolmea aikaa:  (1) Katsomme taaksepäin. Lukuvuoden itsearviointi alkaa sekä koulun tasolla että henkilökohtaisella. Vuosittaiset kehittämiskeskustelut painottuvat maaliskuulle. (2) Katsomme eteenpäin. Seuraavan lukuvuoden tärkeät päätökset tehdään: tuunnammeko opsia? Ketkä saavat avoinna olevat virat? Kuinka monta ekaluokkaa tulee? Kuinka monen opettajan palkkoihin rahat riittävät? Mitä luokkia yhdistetään? Mitä oppikirjoja ja muita tarvikkeita tilataan? (3) Ja menneen ja tulevan välissä pitäisi  elää ihan kulloista hetkeäkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää kevättä Sinulle sekä koulun väelle.
Muistakaa kaiken keskellä myös lepo ja taukojen paikka!
Viime viikolla minulle esiteltiin tuttavaperhevierailulla uusimman Opettaja -lehden artikkeli, jossa on asiaa työn teosta otsikolla "Koukussa työhön?".
Olisi mukava kuulla kommenttisi jutusta.
Löytyy myös netissä: http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/2012_08/page20.htm

Entisen oppilaanne isä

Martti Hellström kirjoitti...

Heippa!

Pääsimme soveltamaan muutama vuosi sitten Jari Hakasen väitöskirjan tuloksia; siiinä hän lanseerasi käsitteet työn imu ja kuormittavuus. Kunta10-tulokset vilkkuivat tuolloin punaista, ja teimme ison nipun korjausliikkeitä. Ne auttoivat tuolloin.

Opettaja-lehti kiinnittää ihan oikeaan asiaan huomiota. Työstä pitää nauttia. Se ei saa olla suorittamista tai näyttämistä.

MInä nautin työstäni. Teen sitä mielelläni ja ehkä liian paljon. Elämä on niin lyhyt, ettei virka-aika riitä :-)