Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, helmikuuta 28, 2012

Mukava alkuviikko- ja nyt päivän tauolle

KUVA on otettu rexin omalla iPhone4s- puhelimella. Varsin terävä, eikö.
Kuvassa tokaluokkalaiset pitävät Liisa-opettajan johdolla ja Joni-opetta-
jan kitaran säestyksellä päivänavausta kansalliseepoksestamme
Kalevalasta. Avaus oli oikei söpö.
MAANANTAI ja tiistai pulkassa. Lunta riitti, ja talonmiehet uurastivat toisen traktorinsakin rikki. Kinosten päälle kiipeäminen kiellettiin - kuten kaikki muukin kiva, kuten oppilaat asian ilmaisivat.

Viikon tauon jälkeen koulukone hyrähti mukavasti käyntiin.  Oppilashuoltoryhmäkin piti kokouksen, ja lista oli leppoinen.

Laadin koko henkilökunnalle aikataulun kehittämiskeskusteluihin. Niissä maaliskuu hurahtaakin :-) Tämän kokoisessa koulussa kun rehtorilla on yli 30 alaista, joille kuuluu oikeus vuosittaiseen kahdenkeskiseen keskusteluun.

Virkavaaliasiat etenivät taas nytkäyksen. Tarkistin virkoihin ja varalle esitettyjen paperit, ja loppusuoralla on vielä 6-7 hyvää hakijaa. Yksi finalisti otti mieluummin vastaan viran toisesta espoolaiskoulusta. Yksi voi vielä tehdä samoin. Mutta listalle jää vielä riittävästi nimiä.

Opettajilta vaaditaan nykyään rikosrekisteriote. Tänään törmäsin  ensimmäisen kerran tilanteeseen, että yhdelle hakijoistamme ei suostuttu sellaista lähettämään. Ei siksi, että hän olisi rötöstellyt, vaan siksi. että viranomaisilla on kuulema liian vähän työvoimaa. Hei C´mon, Hämeenlinna. Noin ei voi toimia. Soitin sinne ja omalle esimiehelleni. Asia hoidetaan.

Iloisia ja ikäviä  asioita


Auroran uusi monistuskone hohtaa.
Jo kahteen päivään mahtuu paljon iloisia asioita. Johanna-opettaja on löytänyt nopeasti paikkansa. Molemmat mammalomalaisemme ovat saaneet omat  prinssit ja prinsessat. Paljon onnea! Koululle tuotiin tänään ihan uusi leasing-monistuskone. Vihdoinkin, sellainen maanantaikappale edellinen oli.  Vinskiäkin ehdittiin jo vatuloida.

Porukkaa on kipeänä, lapsia ja aikuisia. Se on kurjaa. Moni on ollut kipeänä jo talvilomaviikonkin. Sitkeää flunssaa. Ja vähän vakavampiakin juttuja.

Budjetin kanssa tulisi harmaita hiuksia, jolleivat ne jo olisi. Siksi kummallisia   luvut ovat.  Meillä ja monella muulla koululla. Mutta maltetaan.

Sisäilmakorjaukset jatkuvat. Puusiiven ilmanvaihtokanavia puhdistetaan joka ilta klo 16-20. Mittauksia tullaan tekemään kahteen kivikoulun luokkaan, ja olemme pyytäneet paikalle väkeä myös tutkailemaan kouluterveydenhoitajan tilaa, jossa seinässä on iso halkeama. Vanha Aurora-parka alkaa hajota käsiin.

HUOMENNA olen siis vuosilomalla. Talosta vastaa apulaisrehtori. Torstaina taas rivissä.

Ei kommentteja: