Kirjoja

Kirjoja

torstaina, helmikuuta 02, 2012

Ensimmäiset kutsut työhaastatteluihin on lähetetty

Netistä löytyi tällainen kuva työhaastattelusta. Heh.

AURORAN kolmen luokanopettajan viran täyttöprosessissa ollaan siirtymässä seuraavaan, kolmanteen vaiheeseen.

(1) Kaikki hakemukset pisteyttiin jo viikko sitten.  54:stä hakijasta 27 sai sunnuntaina/maanantaina kutsun virtuaalihaastatteluun (Haastattelu 1).

(2) Pääosa   heistä (17)  on jo vastannut. Viimeinen muistutusviesti lähti  tänään kännykköihin. Deadline on huomenna klo 13.  Siitä myöhästyminen tulkitaan hakemuksen peruuttamiseksi.

Tänään pisteytin ja "standardisoin" virtuaalihaastattelun vastauksia:
a) virtuaalihaastattelun vastaukset (itsearvio osaamisesta ja avoimet vastaukset, skaalaus  0-6 pistettä,
b)  hakuilmoituksessa toivotut erikoistumisaineet 0-6 pistettä,
c) alkuperäisen hakemuksen vastaukset,  0-6 pistettä.

(3) Kymmenen parhaiten virtuaalihaastatteluun vastannutta  saa kutsun työhaastatteluun. Kuudelle kärkihakijalle (jotka saivat vähintään 7 pistettä) kutsu  lähti jo tänään. Loput neljä paikkaa jaetaan huomenna klo 13.01. Kutsussa luki:
"Hyvä luokanopettajan viran hakija 
Olet niiden kymmenen hakijan joukossa, jotka on valittu mm.virtuaalihaastattelun vastausten perusteella  työhaastatteluun Auroran koululle (Osoite Lippajärventie 44 a 02940 Espoo). Haastatteluun kuuluu noin 10 minuutin opetustuokio 3.-luokkalaisista koostuvan pienryhmän kanssa.  Tarkkailemme siinä vuorovaikutustaitojasi.  Aiheen voit valita vapaasti. Ilmoita etukäteen, jos haluat käyttää joitain erityislaitteita. Ota mukaan kelpoisuuttasi osoittavat todistukset oikeaksi kopioituina. Valitse seuraavista 1-3 itsellesi parhaiten sopivaa aikaa. Ajat annetaan varausjärjestyksessä...."
(4) Työhaastattelut (Haastattelu 2) ajoittuvat viikoille 6 ja 7.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tuo nyt ole vähän liioittelua? Kyseessä on sentään vain luokanopettajan paikka. Miksi kiusata puolia hakijoista - normaalistihan haastatteluun valitaan 4-5 henkeä. Kyllähän papereistakin pitäisi saada jotakin irti.

Työhaku tuntuu menneen peruskoulussa kikkailuksi.

Martti kirjoitti...

Hei anonyymi.

Kiitos palautteesta. Kyllä joku muukin on vuosien varrella pohtinut asiaa samalla lailla kanssanne.

Suurin osa palautetta menettelystä on kuitenkin ollut ymmärtävää, jopa kannustavaa. "Vain luokanopettajan paikka" on julkinen virka, ja sitä ei saa täyttää tutuilla tiskin takaa. Jokaista hakijaa on kohdeltava tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. MInusta suurin ongelma liittyy siihen, ketkä joskus yli 100:sta hakijasta kutsutaan haastatteluun.

Kyse on siis hakijoiden oikeusturvasta. Sen takaaminen vaatii työtä hakijoilta, mutta kuitenkin eniten rehtorilta. Tällä menettelylle tehdään työhaastatteluun pääsy läpinäkyvämmäksi.

Viranhauista tehdään nykyisin varsin paljon valituksia, ja myös valitusten käsittelyprosessi teettää työtä. Rehtoreita on tästä syystä velvoitettu kehittämään valintaprosessia. Opetustoimenjohtaja on esim. muistuttanut, että haastatteluun on kutsuttava riittävä määrä hakijioita, noin 10 % hakijoista, muistaakseni minimi oli 7. Kun meillä on auki kolme virkaa. ehdottamanne 4-5 haastattelua ei riitä.

On myös oppilaiden, joskus jopa usean kymmenen ikäluokan etu, että "vain luokanoopettajaksi" valinta tehdään mahdollisimman huolella.