Marja-Liisa Heikkilä puhui rehtoreille Lagstadin koulun auditoriossa. |
TULOKSELLISUUSERÄ tulee nyt.
Palkkapäällikkö Marja-Liisa Heikkilä kertoi, että jakoon on tulossa 1.9. alkaen 0,7 % suuruinen järjestelyerä. Nyt kouluilta pyydetään ehdotuksia pysyviksi henkilökohtaiseksi lisiksi . Erän suuruus on 5-8 % tehtäväkohtaisesta palkasta, jopa enemmän.
Rehtori voi ehdottaa palkittaviksi ao. hankkeissa hyvin pärjänneet, aktivointuneet ja motivoituneet henkilöt:
- kokonaisbudjettikokeiluun osallistuneet pilottikoulut
- moduloitu opetusjärjestelmä (oppimiskeskukset?)
- kelpo-toiminta
- vihreä lippu ja muu kestävä kehitys
- sähköinen asiointi
- oppilaiden osallisuutta parannettu
- turvaohjeet
- valmistavan ja esiopetuksen yhteistyö (maahanmuuttajat)
- jatkuva parantamisen malli.
Sukolle on tähän tarkoitukseen varattu 51 000 €. Epäselväksi jäi, kuussa vai koko loppuvuoden aikana. No, kouluille on tulossa ensi viikolla ohjeet ja lomake. Erän tulee olla maksussa marraskuussa. Esitykset on tehtävä syyskuun loppuun mennessä.
Mitä tämä voisi tarkoittaa Auroran koululle? Minä pohdin seuraavaa: Meitä (siis Auroran opettajia) leikkaavat lähinnä hankkeet 2, 3, 6, 7 ja 9. Rehtorin tulisi siis ehdottaa noin 100- 500 euron (oma arvioni) kuukausipalkan korotusta. Yksi läpimennyt ehdokas tarvitsee siis syksyn aikana 400- 1200 euroa. Jos sukossa rahaa on tuo ym. summaa kuussa/loppuvuoden aikana, ja kouluja on sata, niin karkeasti kukin koulu voisi saada läpi joko 2000 tai 510 euroa. Siis karkeasti 1/2 -5 opettaja koulua.
Muita infon asioita
Kaisu Toivonen esitteli rahatilannetta. Budjettiesityksessä sukon osuus 247 miljoonaa euroa. Ongelma: kuinka tuolla rahalla hoidetaan ensi vuosi. Nyt tiedossa olevat menopaineet (mm. palkankorotukset ja oppilasmäärän kasvu) luovat tarpeen kattaa 3,8 miljoona euroa.
Palveluverkkoasia tullee lautakuntaan lokakuussa.
Opetuslautakunnan puheenjohtaja toi terveisiä talousseminaarista. Marika Niemi haluaa puuttua sisäisiin vuokriin sopimuksilla ja tilojen käytön tehostamisella.
Kiinteistönhoito kärsii sekin rahapulasta. Se kohdistuu kunnossapitoon ja siivoukseen. Siivouksen mitoitusta tarkistetaa. Talonmiehet keskittyvät kiinteistönhoitoon (ei käyttäjäpalveluihin). Kiireellisiä hätätöitä tehdään ja vuosiohjelmaan merkittyjä toimia. Muusta tulee lasku. Ovet ja portit avataan ja suljetaan.
OPPILASHUOLLON asioista kertoi hallintopäällikkö. Kaikkiin nousseisiin kysymyksiin ei vielä ole vastauksia. Opetuspäälliköltä tulee vielä kirjallinen ohje. OHR:lle tulossa yhteinen lakikoulutus.
- Laki ei tunne oppilashuoltoryhmää
- Rehtori johtaa OHR:ää. On oltava läsnä. Jos on pois, niin sijaisjärjestely. Kaikessa oppilastyössä ei.
- Sihteeri voi vaihtua. Koulusihteeri ei voi olla sihteerinä.
- Muistioiden tallentaminen. 10 vuotta koulussa.
- Ohr-toiminnasta tiedotettava kaikilla mahdollisilla tavoilla.
- Huoltajalle pitää aina etukäteen ilmoittaa, että ohr käsittelee yksittäisen oppilaan asioita (mm. vakava tilanne). Akuuteissa tilanteissa ei ehdi etukäteen. Onko OHR-kokous ja neuvottelu mennyt sekaisin?
- Huom! Kiva-koulu ristiriitainen.
- Kirjaamisvelvoite. Tietojen luovutus.
Lopuksi kuultiin kestävästä kehityksestä Villa Elfvikistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti