Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 23, 2010

Kadonneen opettajan metsästys :-)


AAMUHOMMIIN on kuulunut jo  tovin "kadonneen opettajan metsästystä".

Neljännelle luokalle valittu opettaja joutui luopumaan tehtävästä syyskuun alussa, josta lähtien  on etsitty uutta tilalle. Koska kyseessä on lähes koko lukuvuoden mittainen julkinen tehtävä, virantäytössä on noudatettava tarkkoja muotosäädöksiä. Hakuaika päättyi 15.9. Sen jälkeen hakijoille on lähetetty virtuaalinen haastattelulomake. Siihen vastanneista hakijoista  pätevin piti  viime perjantaina opetustuokion. Valitettavasti hän ilmoitti tiistaina, että oli saanut hakemansa toisen paikan. Harmi.

Metsästystä oli siis jatkettava. Tänä aamuna  olen lähettänyt kutsut haastatteluihin viidelle seuraavaksi parhaalle hakijalle. Ensimmäinen haastattelu opetustuokioineen on  huomenna perjantaina. Viimeiset ensi viikon alussa. Tarkoitus on, että luokka saa pysyvän opettajan 4.10 alkaen. Siihen asti luokkaa opettaa lapsille  tuttu Joni Schiray. Valitettavasti Joni ei voi sitoutua opettajaksi koko lukuvuodeksi.

MEILLÄ on sellainen työnjako apulaisrehtorin kanssa, että hän hankkii tarvittavat sijaiset, kun opettaja on koulutuksessa tai kipeänä. Tällä viikolla Ulla on leirikoulussa, joten olen saanut opetella uudestaan vuosien jälkeen  myös sijaisten metsästystä. Tänään vasta 20. yhteenotto tärppäsi. Mutta tärppäsi kuitenkin.

Sijaisen työ on äärimmäisen tärkeää ja vaativaa. Hienoa, että siihen löytyy vastuullisia ihmisiä. Sijaisia tarvitaan jatkuvasti. Jos kohtuullisesti korvattava pätkätyö kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua apulaisrehtorin sijaislistalle esim. sähköpostilla ulla.hamalainen (at)  espoo.opit.fi.

Ei kommentteja: