Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 14, 2010

Dynaaminen opettajuus osa1

a 1


OPPIMISKESKUS Aurora on työstänyt koulutuskokonaisuutta, jossa mukaan lähtevä koulu voisi reflektoida omaa toimintakulttuuriaan rutiineineen. Pakettiin kuuluu sketsiosuus, jossa opettaja Jukka Jokiranta  esittelee 10 erilaista opettajatyyppiä. 

Koulutustilaisuus (22.9) oli tarjolla espoolaisopettajille lähetetyssä veso-vihkosessa. Yksikään ope  ei ilmoittautunut:-) Semmoista kiinnostusta.

No, päätimme kuitenkin kuvata tyypit talteen.  Yllä  clipsissä on tyyppi nro 1: Pekka Perisynti. Pahoittelen, että clipsin resoluutio on kevyt, mutta se oli ainoa tapa saada  leike  siirrettyä tänne. Jatkamme kuvauksia huomenna.

VIIKKO 37 on siis korkattu. Taudit kiusasivat porukkaa pahasti maanantaina. Ja kun lisäksi alkuopetuksen maikoista puolet oli koulutuksessa, niin talo lähes pyöri vierastyövoimalla. Tiistaina porukkaa jo palaili töihin. 

Alkusyksyn pahin työsuma on nyt puolitettu, kun opettajien palkkatiedot on syötetty eHijat-ohjelmaan. Seuraavan kahden viikon aikana on saatava johtokunnan syyskokouksen asiat valmiiksi. Keskeisin asiakirja on lukuvuosisuunnitelma. Toinen lähitavoite on jakaa kerhoille tunnit.

Maanantain YT:lla pohdimme Michael Fullanin luennoista nappaamiamme ideoita. Kävimme myös läpi Kiva-koulun kiusaamiskyselyn tuloksia. Odotamme jännityksellä ensi kevään mittausta, koska tilanne koulussa on nyt aiva toisenlainen kuin muutaman viime vuoden aikana- myönteisempi.

Tiistain OHR jatkoi uuden lain mukaisen  salassapitoa vielä aikaisempaa enemmän korostavan työtavan sisäänajoa. 

Huomenna onkin jo keskiviikko. Koululle ehdin kymmeneksi. Aamuksi minut on määrätty väestönsuojelupiirin nro 1 lohkon 18 koulutustilaisuuteen.

Ei kommentteja: