Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Superpäivä

Tulikasteen rock-bändinä sai 5b-luokan tyttöjen bändi
laulusolistinaan Helmi.
OPPIMISKESKUS Auroran kevään rock-konsetti keräsi taas salin täyteen musiikin ystäviä. Lavalle nousi bändejä paitsi Aurorasta myös mm. kansainvälisestä koulusta ja  Toppelundista. Jälkiruokana oli Auroran 6a-luokan bändi vahvistuksenaan  luokan entinen ja nykyinen rock-opettaja: Marko Laaksonen ja  Risto Schiray. 

Nyyh. Itse en päässyt tällä kertaa lavalle, sillä Pohjois- Espoon rexit oli kutsuttu neuvonpitoon ensi lukuvuoden ekaluokkien oppilaspaikoista.

Ensi vuoden ekaluokat
Espoossa pyritään siihen, että huoltajien toiveet lähikoulusta otetaan mahdollisiman hyvin huomioon, mutta lisäkustannuksia kyydeistä ei saa aiheutua kuin poikkeustapauksissa. Näin on lautakunta linjannut. Neuvotteluissa sovitaan, kuinka monta oppilaspaikkaa kukin koulu saa. Tai toisinpäin: kuinka monta oppilasta minnekin mahtuu. Lautakunta vahvistaa paikkamäärät kokouksessaan 12.4. Rehtorit tekevät lähikoulupäätökset 13.4,. ja kaikista kouluista päätökset lähtevät huoltajlle ulkopostissa 18.4. Lähikoulupäätöksistä ei saa antaa tietoa esim. puhelimitse.  Lähikoulupäätöksen mukana tulee ohjeet, kuinka haetaan iltapäivätoimintapaikaa.

Sali oli täynnä iloisia musiikin
ystäviä. Kaikki sujui mainiosti.
JOS joku huoltajista haluaa, hän voi vielä vaihtaa koulua hakemalla toissijaista koulupaikkaa. Tällöin joutuu maksamaan itse mahdolliset bussiliput. Hakuaika päättyy 2.5.

Auroran uusien eppujen tutustumispäivä on keskiviikona 9.5.  Samana iltana klo 18 on myös vanhempainilta.

Superpäivä

Torstai oli monessa mielessä superpäivä. Ihan valtakunnan tasolla tehtiin isoja päätöksiä ensi vuoden budjetista. Uutistulvasta oli vaikea löytää tietoa siitä, millaisia leikkauksia kuntiin ja sitä kautta peruskouluun kohdistuu. Tänä aamuna Hesari kertoi ikävän uutisen: koulutukseen suunnataan 140 miljoonan leikkaukset. Huh 1. OAJ:n sivuilla on lisää synkkiä uutisia: valtionosuuksia kunnille leikataan puoli miljardia, Huh 2.

Toinen muistiin jäävä tapahtuma oli AKT:n valtuuston järjestön työpaikkakiusaamisentapaukseen liittyvät ratkaisut. Myös tänään ilmestyvä Opettaja-lehti käsittelee kiusaamista. Selvitysten mukaan myös opettajat kiusaavat toisiaan. 6 % aikuista kokee työpaikkakusaamista, mutta opettajista  jopa joka seisemäs kokee joutuvansa joko kollegansa tai rehtorin kiusaamaksi. Näiden  tulosten ääreen täytyy meilläkin pysähtyä.

Superpäiväksi tostai tulee myös ihan kouluntason tapahtumistakin. Rock-konsertin lisäksi päivään mahtui erään luokan tyttöjen keksinäisen, erittäin monisyisen tapahtumaketjun selvittely ratkaisukeskeisessä hengessä. Toivotaan, että solmu aukeaa. Lisäksi kävin kaksi kehittämiskeskustelua.

Kello 14 taloon tuli vielä mukavia vieraita. Liisa-, Sirja-  ja Ulla-opettajat suunnittelivat yhdessä Järvenperän yläkoulun oppilaiden kanssa tämän pääsiäisen Via Dolorosa- tapahtumaa.  Minä taas esittelin oululaisen koulun delegaatiolle  meillä kehiteltyjä pedagogisia ratkaisuja.

EKOAY:n rexijaoston sihteerinä teemme kolmannen kerran kyselyn kokonaisbudjetista. Lähetin muistutuksen vastauslinkistä kaikille rexeille. Niinikään lähetin muistutuksen alueemme kasvattajaverkon jäsenille ensi tiistain kokoontumisesta.

Ennen kotiin lähtöä oli vielä laadittava kommentit Auroran koulun vuosikorjauskohteiksi vuodelle 2013. Eivätpä haluaisi enää käyttää rahaa tähän rakennukseen. Nostin esiin useita useita korjauskohteita, koska kokemusten vuoksi en vielä uskalla täysin luottaa  siihen, että rakennustyöt pääsevät  käyntiin maaliskuussa 2014.

ILLALLA uni maistui.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Martti!

Kiitos ajastasi ja ajatusten jakamisesta. Oli suuri ilo vierailla koulussanne. Terveisiä myös tapaamillemme opettajille!

Ystävällisin terveisin,

Oulun vieraat