Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 17, 2012

Harri Sandborgista vuoden luokanopettaja 2012

KUVA: Juuso Kauppinen
LUOKANOPETTAJIEN  oma pedagoginen järjestö Luokanopettajaliitto valitsee vuosittain vuoden luokanopettajan.  Lauantaina 17.3.-12  klo 12.15 puheenjohtaja Matti Sippola  julkisti, kuka on  vuoden luokanopettaja 2012.

Yksi  merkittävistä tekijöistä Pisa-ihmeen takana on suomalainen akateemisesti ja tutkimuspohjaisesti koulutettu  luokanopettaja, joka luo  ensimmäisten kuuden kouluvuoden aikana vahvan  perustan suomalaislasten osaamiselle.  Vuoden luokanopettajan on täytettävä kovat vaatimukset. Hänen on oltava osaava, pedagogi, empaattinen, taitavasti toimiva, ajan tasalla ja aktiivinen.

Ensimmäinen vuoden luokanopettaja valittiin vuonna 1999. Hän oli opetusneuvos Pekka Leinonen Kauniaisista. Hänen jälkeensä kunnia on osunut seuraaville  luokanopettajille: Vesa Purokurulle Jyväskylästä (2000), Seppo   Heinoselle (2001) Nurmosta, Riitta Cederqvistille Lahdesta (2002), Anna-Maija Riskulle Jyväskylästä(2003), Sirpa Wassille Espoosta (2004), Riitta Moilaselle Oulusta (2005),  Reima Viitalalle Multialta (2006), Elina Hiidenpalolle Helsingistä (2007), Jaana Lemminkäiselle Lahdesta (2008),   Aila Keturille Vantaalta  (2009)  ja Elina Romppaiselle Raahesta (2010) ja Sirpa Tikkalalle  (2011) Kiimingistä.

Luokanopettajaliiton hallitus on valinnut 14.  kerran vuoden luokanopettajan. Valinta osui tällä kertaa  luokanopettaja  Harri Sandborgiin. Turkulaissyntyinen Sandborg on työskennellyt luokanopettajana 10 vuotta Ähtärissä Inhan Aseman koulussa  ja sen jälkeen Otson koulussa.

Opettajan työn ohella  Harri on teatterimies: harrastajanäyttelijä ja –ohjaaja ja muusikko: Orff-pedagogiikkaa  hyväksi käyttävä musiikkikasvattaja
ja rytmitaituri, jonka käsissä soivat  kitara, piano, erilaiset
rummut ja jopa pölynimurinletku eli norsupilli.

Sandborg on säeltänyt ja sanoittanut suurimman osan vuonna 2005 perustetun lastenorkesteri Wirin ohjemistosta.  Harri on myös   kulttuurialan  monitoimikouluttaja ja mm.  kerhotoiminnan koodinaattori.

Ei kommentteja: