Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 10, 2012

Aurorapäivän tempaus - 23. kerran

Jumppasalissa nähtiin joka vuotisen Kulttuurisiesta-tapahtuman parhaita
paloja. Kuvassa ekaluokan tyttöjen kuoro säestäjänään 6a-luokan tyttöjen
bändi. Mikkejä säätelee kuvassa Ripa.
HIH. Niin se aika menee. Heti ensimmäisenä rexi-vuotenani keväällä 1990 elvytimme Auroran päivän perinteen.  Näin muistelen. Touhupäivää oli kokeiltu jo 1980-luvun alussa silloisen rehtorin Raita Karvisen ja emännän  Ilse Sundelinin aloitteesta. Kaunis kiitos heille ideasta.

Kevään 1990 jälkeen päivä onkin järjestetty katkeamatta. Varsin pian alunperin kaikille vapaaehtoinen tempaus muutettiin koulupäiväksi, jolloin paikalla ovat kaikki oppilaat ja opettajat.

Vuosien varrella päivän ohjelma on toki vaihdellut. Mukana on ollut vanhempien orkesteria, koulun teatteriesityksiä (mm. mykkä näytelmä "Totuuden Helmi"), verenpaineen mittausta, johtokunnan jäsenten vastaanottoja, arpajaisia, pomppulinnaa, popcorn-konetta, Karaokea, Zumbaa, peliluolia, pulpettirummutuskisaa, neppisrataa,  temppurataa....jne.

TÄNÄ keväänä toimintapäivä osui tarkasti Auroran päivän kohdalle. Monta kertaa joudumme tyytymään likiarvoon.  Ohjelma oli  jälleen  kerran monipuolinen. Oli  kahvilaa, makkaraa (itse söin kolme), kahvia,  hodareita vohveleita, karkkia, onnenpyörää, kisoja, WPK:n paloautoon tutustumista, Ismo-opettajan lukemia  suomalaisia satuja, Anu-terveydenhoitajan sokeri- ja rasvanäyttelyä, vaihtotoria, askartelupistettä, leikkitatuointeja, TN-pistettä, jossa Hannu-opettaja opasti voiveitsien tekoa, koko koulun elokuvia (Peter Pan ja Prinsessa Ruusunen),  6b-luokan oppilaitten Pippi Långstrump-esitystä, Nonstoppina  pyörinyt kuvaesitys perjantaisesta Oittaan liikuntatapahtumasta (kuvat Hannu Kivistö) jne.

Talvinen kahvila siveli paitsi
makuhermoja myös silmää.
KUVA: Eeva-Liisa Bonet.
Tunnelma oli hieno. Oli ihana tavata vanhoja tuttuja,  mm. entisiä oppilaita ja vanhempia.  Auroran vanhemmat ovat upeaa joukkoa!
Ja opettajatkin ovat ihan mainiota :-)

Suuri kiitos taas kerran ihanalle apulaisrexillemme Ullalle, joka on tämänkin tapahtuman Grand Lady.

PS 1. Arvauskilpailun oikea vastaus oli: 1550 tuikkua tarvitaan 100 kpl pienen virvoitusjuomatölkin valmistukseen. Lähelle vastanneita oli siis kuusi, joista pääpalkinto arvottiin ja osui Katri Karistolle.


PS 2. Koko Auroran päivän päivän tuotto oli  noin 3400 euroa. Se on iso, tärkeä ja hieno tulos.
Koti ja koulu ry. on kiitollinen tästä mahdollisuudesta järjestää päivää ja kerätä hieno tulos.

Ei kommentteja: