Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 30, 2011

Hyvä(ä) keskiviikko(a)

MAINIO päivä. Korjaustyöt etenevät hyvää vauhtia, ja siiven luokkien siivous on alkanut. Sijaisvoimin mentiin taas tänään, mutta upein sijaisin.

SIESTALLA kokoontui taas teatterikerho, ja vedimme läpi neljä kohtausta Peppiä. Pepit ovat kaikki tosi osaavia, ja erityisesti  kutosten koulukohtaus oli käsittämättömän valmis. Pääsimme myös hieman leikkimään Pepin hevosella.

KLO 13 alkoi oppimiskeskusten ja pilottikoulujen tapaaminen Työväen Akatemiassa. Pääsin edustamaan Auroraa  yhdessä Raija-opettajan kanssa. Reflektoimme syksyn toimintaa ja saimme tulikasteen kirjainyhdistelmiin PLC, TLC ja 4C. Perästä kuuluu.

KLO 18.30 alkoi  koulumme erään luokan vanhempainilta. Kai oli tehnyt hyvät voileivät, ja Ulla keittänyt kahvit. Kokeilimme uudentyyppisiä työkaluja, joiden avulla pyrittiin  saamaan nopeasti yleiskuva tuon luokan oppilaiden pedagogisesta hyvinvoinnista  (oppiminen ja hyvinvointi) niinkuin vanhemmat sen kokevat. Analysoimme ja tulkitsimme yhdessä tuloksia, keiden osalta koulunkäynti on puhjennut kukkaan, ja päinvastoin.  Kävimme läpi lasten kirjoittamia ajatuksia omasta luokastaan, sen ilonaiheista, surullisista asioista, toiveista ja peloista.

Keskustelu oli vilkasta, rakentavaa ja eri lailla asioita kokevia kunnioittavaa. Näin väitän. Puhuimme vaikeistakin asioista niiden oikeilla nimillä. Monet asiat avautuivat ja syvenivät, kun vanhemmat puhuivat toisilleen.

Hieno ilta kruunasi hienon päivän.

Ei kommentteja: