Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 08, 2011

Toimintatiistai - ActionTuesday

Järjestöjohtaja Petri Lindroos ja Ysin puheenjohtaja  Kari
Kinnunen yrittivät puhuttaa ysiläisia sääntöasiassa. Vaisua
oli porukka. Mielipiteet haluttiin pitää salassa?
TIMMI tiistai. Nousin aamulla klo puoli kuusi ja ehdin naputtaa yhden sivun tekstiä William Jamesista  seuraavan kirjaani 100 suurta kasvattajaa. Ach kuinka tästä jutusta saankaan energiaa.

Klo 9:ksi   sitten  mersulla Akavatalolle jatkamaan Ysin koulutupäiviä (palkattomalla virkavapaalla, esimiehen luvalla). Teemana oli OAJ:n  sääntöuudistus. Ja sen kipein kohta on valtuuston koon pienentäminen 100:aan.

KLO 10.30 alkoi Heljä Misukan osuus lukiotilanteesta. Pyysin anteeksi Heljältä, minun oli poistuttava koululle.  Missasin myös Ysin virallisen kokouksen.

Meille oli nimittäin tullut 17 tärkeää vierasta Intiasta, ja niin virkavapaalla kuin olinkin, paikalle oli aihetta rientää.
Tapio Erma johdatteli vieraita Espoon koulutoimeen. 
Tapioon koulutukseltaan englannin opettaja,  joten 
kommunikaatio sujui.

LUOKANOPETTAJAMME Sirpa Wass emännöi päivää. Oli kahvit ja kaikki. Sisällöstä vastasi klo 9-11 Espoon sukon hallintopäällikkö Tapio Erma, ja sitten alkoi Aurora osuus.

Vieraille esiteltiin koulumme tapaa toimia, ja kysymyksiä riitti. Siksi erilailla me Suomessa koulua pidimme. Vieraamme saivat maistaa  Kaitsun ja Arjan loihtimaa koululounasta. Vieraat seurasivat opetusta ja kerhotoimintaa. Päivän päätteeksi  oli minun osuuteni, jossa esittelin omaa johtamisfilosofiaani.  Homma jäi kyllä  vähän kesken, koska minut hälytettiin neuvottelemaan  talomme korjaustöistä. Mutta Sirpa pelasti tilanteen

OLIN nimittäin soittanut eilen henkilöille, jotka vastaavat sisäilmaongelmie korjaustöistä Aurorassa, koska suuri osa opettajiamme on huolissaan järjestelyjen turvallisuudesta. Voisiko sanoa, että varsin tunnepitoisen alun jälkeen kokonaistilanne selkiintyi melkoisesti.

KÄVIMME läpi töiden valvontaa ja korjausprosessin etenemistä. Pääsimme lopulta yksimielisyyteen, kuinka tarvittavat korjaustyöt puisessa lisäsiivessä on fiksuinta tehdä. Etenemme tila kerrallaan. Jo ensi viikolla puhdistetaan myös ilmanvaihtolaitteisto. Jo korjatuista tiloista on  saatava pöly pois. Jos järjestelyt vaativat, niin koulu maksaa kulut vaikka itse. Emme halua yhtään tippaa riskeerata lasten tai aikuisten terveyttä.

NEUVOTTELUJEN jälkeen jäin vielä koululle tekemään hommia, vaikkei olisikaan tarvinnut. Mutta kun on tämä urakatyö, niin sama kai se on. Laskuja, virkavapauksia....

Reima T.A.Luoto on armoitettu esiintyjä.
VAIMON ehdin tavata Sellossa. Retro-hampurilainen maistui.  Sitten Sellon kirjastoon, jossa alkoi klo 18 Espoon perinneyhdistys Auroran syyskokous. Kuulimme upean alustuksen Espoon historiasta. Virallinen kokous hoidettiin puolessa tunnissa ilman äänestyksiä. Uudeksi hallituksen jäseneksi saimme Marjo Matikan. Tervetuloa!

JA nyt siis kotona. Ja kohta unten mailla. Hyvää ötyä (ks. jos uskallat. Tuli ikävä Jussi Jurkkaa)

Ei kommentteja: