Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2011

OAJ:n ysista terveisiä

Visa Pohjola, Jarmo Juupaluoma ja Kari Kinnunen.

OAJ:n ysin kokous alkoi juuri. Kuulimme, että palkkaneuvotteluissa ollaan tosi lähellä ratkaisua. Puheenjohtaja Kari Kinnunen kiitti kaikkia prosessiin osallistuneita. "Vuosi sitten koottiin  kipukohtia. Työ jatkui tupassa, ysin hallituksessa  hyvässä yhteistyössä toimiston kanssa. Nyt saatiin sovittua epäkohtia, jotka ovat hiertäneet kauan."

SITTEN nuija siirtyi valtuustoryhmän puheenjohtaja  Jarmo Juupaluomalle. Asetimme ehdokkaat valiokuntien puheenjohtajiksi.

VES-Neuvottelujen tuloksia

Neuvottelupäällikkö Visa Pohjola esitteli ovtes- tulosta. Sopimuksen kesto on 26 kk.  Yleiskorostus heti on 1,6 %, ja helmikuussa -12 1,3 %. Lisäksi rahaa jäi järjestelyvaroihin 1,2 % , jolla voidaan korjata pitkää hiertäneitä asioita.  Kertaeräna kaikki saavat  tammikuussa -12 150 euroa.

Muutamia yksittäisiä poimintoja

  • Virkarexeille tulee 1 %:n korotus. Petri Kääriäinen täsmensi: "Prosentteihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä paperilla niitä ei ole saatu. Esim. rekseillä palkka nousee YLEISKOROTUKSEN LISÄKSI ylimääräisellä 1%:lla, joten kun muiden OVTES-yleiskorotukset ovat 26kk:n ajanjaksolla 1,6+1,36, niin rekseille tulee SIIHEN LISÄÄ 1%. "
  • Samalla rexeiltä  poistuu  5 ja 8 vuoden automaattisesti myönnetyt lisät.  Petri Kääriäinen täsmensi: "5 ja 8 vuoden vuosisidonnaisten lisien poistuminen ei vaikut niiden reksien palkkaan, joilla palveluaikaa enemmin kuin 8 vuotta, koska nuo lisät siirtyvät peruspalkkaan. Aloittavan, vailla opettajakokemusta olevan reksin lähtöpalkkka nousee täten tulevien 26 kk:n aikana yli 11%. Mutta yli 8 vuotta työskennelillä hieman yli 4%korotukset, kun lasketaan korkoa korolle periaateella."Myös koulunjohtajat saavat hieman lisää.
  • Lukioon 1,3 %  ja lomarahakompensattiota  0,74 %.
  • Luokanvalvojan palkkio saatiin nyt  kuudennelle luokalle luokanvalvojani korotus. Aineenopettajien osalta tasattiin luokanvalvojan korvausta. 
  • Kaksoiskelpoisille luokanopettajien palkka nousi  yhtenäisessä peruskoulussa aineenopettajien tasolle.
  • Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen työehtoja paranneta.

TÄRKEÄÄ oli myös, että uudessa sopimuksessa päätetiin antaa lupaa työaikakokeilulle. Paikallisesti voidaan kokeilla esim vuosityöaikaan pohjautuvaa mallia rehtoreille, lukion opinto-ohjaajille ja erityisopettajille. Kokeilut alkavat ainakin Vantaalla ja Kuopiossa. Kokeilla voidaan myös erityistehtäväkorvausten uudelleen niputtamista.

Äkkiä kuultuna yksi parhaista sopimuksista ikinä. Hienosti neuvoteltu.

2 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Taidetaan jäädä ikuiseen "käppiin".

Missä viipyy vanhamuotoisten luokanopettajien korotus?

Olen tokavika ikäluokka ko. opettajia, eläkeikä jo häämöttää. Alkaa kyrsiä tosissaan...

Martti kirjoitti...

Olet oikeassa. Se ei etene.