Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 29, 2011

Hyviä(kin) uutisia!VIIKKO 48 on korkattu. Upealla sijaiskaartilla mentiin maanantai. Sairaus- yms. tapausten suhteen meillä on  kyllä ollut tänä syksynä ennen kokemattoman huonoa tuuria.  

Esim. syksyn alkaessa Aurorassa oli vahva tukijärjestelmä. Meille oli palkattu 3,5 erityisopettajaa auttamaan sekä tukea tarvitsevia oppilaita että opettajia. Monen ikävän sattuman vuoksi meillä on kuitenkin jo usean viikon ollut päällä "poikkeustila": On ollut jpäiviä jolloin paikalla ei ole ollut  yhtään  ainutta erityisopettajaa.  Tehostetun ja erityisen tuen antaminen on vaativaa ammattityötä, eikä siihen löydy helposti osaavia sijaisia. Tuen töitä on mm.  siirretty luokanopettajille. 

Loppusyksyn pystymme  ilmeisesti toimimaan 1,5 erityisopettajan toimin.  Tämä tarkoittaa sitä, että valitettavasti kaikille tukea tarvitseville ei pystytä antamaan tukea niin paljon kuin aihetta olisi.  Meidän on fokusoitava ja prioirisoitava.  Joulun jälkeen  tilanteen pitäisi parantua. Parhaillaan täytämme kevään ELA-tehtävää. Oletan, että ELA-vahvuus nousee 2,5:een. 

Kun on pitkään sattunut kaikkea kurjaa, tekee kutaa välittää välillä  hyviä uutisia.

Korjaustyöt edistyvät etuajassa

SIIVEN sisäilmakoneiston puhdistus- ja korjaustyöt ovat edenneet hyvää vauhtia. Tänään tiistaina siivotaan vielä päätyluokat, ja jos kaikki sujuu hyvin päädyn Jukan, Raijan ja Timon luokat pääsevät palaamaan omiin kotiluokkiinsa jo tämän viikon aikana. Henkilökunnan taukotuvan korjastyöt jatkuvat vielä, mutta Ripan luokan kannattanee siirtyä jo etukenossa ATK-luokkaan väistöön. Näin kaikki muut luokat saisivat taas palata "kotiin".

Viimeiseenkin kotiluokkaan Smartboard

OLEMME tilanneet koulun omilla rahoilla (lautakunta leikkasi TVT-rahoja) Smartboard-laitteiston viimeiseen kotiluokkaan, joka meillä on ollut laitetta vailla. Satsaus on 5000 €. Asennus tapahtuu joulukuun aikana.

Vuoden alusta Aurorassa jälleen psykologipalveluita

OHR eli Oppilashuoltoryhmämme on ollut pitkään vaikka psykologia. Eilen saamani tiedon mukaan asian pitäisi korjautua vuoden vaihteessa Espoon sisäisin järjestelyin.

10 tanskalaista poliitikkoa keskelle Auroran kaaosta

TÄNÄÄN Palmenia tuo Auroraan 10 tanskalaista poliitikkoa, jotka ovat etsimässä suomalaisen koulunpidon salaisuutta. No, he tulevat nyt keskelle korjaustöitä ja saavat nähdä Mika Kaurismäkeä siteerarakseni, että "kaatopaikallakin voi olla kivaa." Olen erittäin ylpeä siitä, kuinka Auroran väki on taas kerran venynyt mm. näissä väistötila-asioissa.

Ei kommentteja: