Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2011

Raamatun ensimmäinen murhakertomusTÄMÄN syksyn tosi mukavia asioita on ollut 5a- ja 5c-luokkien yhteinen Vanhan Testamentin kertomukset- projekti. Minä saan opettaa 5c-luokalle tunnin uskontoa, ja pidämme tunnit yhdessä  5a-luokan Jukka Jokirannan kanssa.

Projektin idea on simppeli: Jukka lukee oppilaille aina yhden  kertomuksen, pari kertaa. Siitä keskustellaan. Sen jälkeen lapset saavat ryhmissä kertoa tarinan eri tekniikoiden avulla; kuvina, kolmiuloitteisina tiloina, ääninä jne. Nuo tarinat tallenentaan digitaalisiksi tarinoiksi.

Valmiina projektin blogissa on jo kaksi digitarinaa. Ensimmäinen on kuva-ja äänitarina maailman luomisesta. Toinen on myös tuossa  yllä: se on oppilaiden varjoteatteriesitysten pohjalta iMovien trailer-ohjelmalla tekemäni kooste kertomuksesta, jossa Aatamin ja Eevan esikoinen Kain tappaa veljensä Abelin. Minulla itselläni on vielä vaiheessa  Paratiisista karkoittamisen editointi.  Oppilaat työstävät  jo seuraavaa kertomusta Noakin arkista.

Jos projekti kiinnostaa, lisätietoa löytyy tästä linkistä:  http://wanhatestamentti.blogspot.com/

OLEMME hieman aikataulusta jäljessä projektissa, mutta nyt se nytkähtää mukavasti eteenpäin. Päivitin nimittäin eilen omaan (ei koulun huom!) iPadiini uuden ohjelman, jonka avulla voin helposti siirtää sillä kuvatut clipsit tähän MacBookiin (joka on Luokanopettajaliiton). Tällä editointi käy tosi  mukavasti.

Ei kommentteja: